Picture for travel place. travel
google map of the area covered on this page

travel

has 7 albums.
  1. Africa [ 2 albums ]
  2. Asia [ 11 albums ]
  3. Central America [ 5 albums ]
  4. Europa [ 7 albums ]
  5. Middle East [ 2 albums ]
  6. North America [ 1 albums ]
  7. South America [ 4 albums ]

"Poate confuzia și suferința sunt dreptul nostru de nastere, dar înțelepciunea și fericirea sunt disponibile!" Sam Harris

"Dacă te oprești să faci ce vrei, poate vei apuca să faci ce îți place!"

Doua din cărțile mele favorite pe timpul copilăriei au fost: "Doi ani de vacanță" și "În jurul lumii în 80 de zile", ambele de Jules Verne.  Pentru acest website pe ele dau eu vina! :-)

A fost odată ca niciodată ...

Daca stai sa te întrebi un pic, poate idea "când tu vrei ceva cu adevărat, tot universul conspira la realizarea dorinței tale" începe sa facă sens. Poate nu întâmplator a fost sa dau peste cartea lui Paulo Coelho, "Alchimistul".

Apr/2005-Iun/2006 În Aprilie 2005 mi-am dat demisia și m-am decis să colind un pic prin lume. Eram hotărât să dureze cel puțin un an de zile. În Iunie 2006 m-am oprit din pribegit pentru a lucra si a strânge bani pentru următorul segment. A durat un an de zile.

Sep/2007-Dec/2010 În Sept. 2007 am pornit din nou la drum ...

Jan/2011-Apr/2016 M-am oprit în Jan. 2011. De atunci sunt înapoi in câmpul muncii. Lucru de zor pentru tura următoare ...

Apr/2016 Inceput de paragraf ....

"Confusion and suffering may be our birthright, but wisdom and happiness are available!" Sam Harris

"If you stop doing what you want, you may get to do what you like!"

"Two years vacation" and "Around the world in 80 days" , both by Jules Verne, were two favorite books of my childhood. I blame these books for this website! :-) If you take time to think a bit, you may conclude, that the idea "when you really want to do something, all the universe conspires in helping you to achieve it" may not be to far off. It may not be accidentally that I found Paulo Coelho's book, "The Alchemist".

Once upon a time ...

Apr/2005-June/2006In April 2005 I resigned and I decided to wander a bit through the world. I was determined to last at least a year.  I may have started from Jules Verne but I was not hung on the requirement of the 8o days. I wanted more. :-)  In June 2006 I stopped wandering and returned to work to save money for next step.

Sep/2007-Dec/2010 In Sept. 2007 I went on the road again ...

Jan/2011-Apr/2016 .. this time I stopped in Jan. 2011. Now I am busily employed ... Thinking that next round is just around the corner ...

Apr/2016A new chapter begins ...

Africa

Sep 2005 Am neglijat Africa... in mare parte pentru că este destul de dificil să călătorești acolo. Am fost numai în Tunisia. Dar nu cred că este cea mai reprezentativă ţară a acestui continent. Alegerea mea initiala care o avem pentru Africa a fost Egiptul. Cumva nu s-a potrivit să ajung pe acolo. Un factor determinant a fost, faptul ca toţi călătorii întâlniţi pe drum cu care am discutat de Egipt, toţi s-au plâns de calitatea oamenilor de acolo. Deşi cred ca piramidele sunt musai de văzut în viaţa unui om, am decis să o las pe altă dată.

Sep 2012 Am adugat poze dintr-o excursie minunata de 2 saptamani in Tanzania. Prima mea aventura in inima Africii! Am reusit sa urc pe virful muntelui Kilimanjaro la 5985 m si sa colind prin Serengeti, Ngorongoro Crater, Tarangire si Lake Manyara intr-un safari de 5 zile.

Asia

2005 Asia: mă atrage mai mult decât Europa. Pentru mine, este un loc exotic şi plin de culoare. Chiar dacă am petrecut câteva luni în Asia, n-a fost de ajuns! Numai în India sunt atât de multe de văzut. Dacă voi avea din nou ocazia, vreau să mă întorc în India. Unul dintre cele mai mari regrete ale mele in Asia este că n-am fost în Laos. Traseul meu in Asia de sud-est a înconjurat aceasta ţara, dar cumva am reuşit să nu trec prin ea! China, Nepal si Tibet sunt musai de văzut! :-) Să nu o întind prea tare, tot arhipeleagul de insule în jurul Indoneziei sunt extrem de atractive.

Mar/2008 - Sep/2008 Am apucat să adaug China, Malaezia si Indonezia la lista! Din păcate in China am ajuns după ce s-a suspendat viza de Tibet pe baza problemelor care au început să apară cu ocazia jocurilor olimpice din 2008. Deci cu mare părere de rău n-am fost in Tibet de data asta. Am folosit timpul alocat pentru Tibet pentru a petrece mai mult timp in Malaysia si Indonesia. Nu mi-a părut rău!

Oct/2009 - Mar/2010 Am ajuns in sfirsit si in Laos. Am petrecut 5 luni de zile în Thailanda și o lună în Laos.

Central America

Apr-Mai/2005 Habla espagnol? Mexicul este deliciul acestei parţi de glob. Regret ca nu am stat mai mult în Guatemala, din lipsa de timp am fost nevoit sa divaghez de la planul iniţial. 

Peninsula Yucatan este leagănul civilizaţiei Maya, una dintre cele mai complexe și interesante civilizaţii din istoria umanităţii. Populaţia Maya nu a dispărut, cum multa lume tinde sa creadă. Maya trăiesc şi locuiesc în continuare pe teritoriile Mexicului, Guatemalei din ziua de azi. Trist este ca nici în ziua de azi nu sunt acceptaţi ca etnie de către guvernele locale. Vezi mişcarea Zapatista din zona: 

Istorie a mişcării EZLN (limba engleza) 

Website ul oficial a EZLN

Sep-Nov/2007 M-am întors din nou în America Centrala. Primul popas a fost Guatemala asta ca sa vad ce am lăsat afară în 2005. 

În plus am ajuns şi prin Nicaragua. Vizita în Nicaragua a oferit cea mai plăcuta surpriza la aceasta tura de vagabondat prin America Centrala. Am inclus încă o mica escapada de scufundări făcute în una din insulele Honduriene, de data asta Utila Island. 

Europa

Vechiul continent.

Sep-Oct/2005 Ţările europene de departe sunt cele mai scumpe, aşa că am considerat că nu merită să-mi cheltuiesc bugetul aici. În general în Europa cam ştiu la ce sa mă aştept, plus, e aproape de casa!:-). Am ales Grecia si Turcia pentru că vroiam neapărat să ajung pe acolo.

Am călătorit majoritatea timpului cu vapoare (ferry-uri). Traversând Mediterana n-am putut să nu ocolesc sudul Italiei. S-a nimerit bine, pentru că în excursia anterioara în Italia din 2003, n-am apucat să vizitez Sicilia.

Grecia si Turcia mi-au plăcut la nebunie. Plus ca mi-au făcut plăcuta surpriză de a fi mai ieftine decât mă aşteptam. Podişul Anatoliei în Turcia, este un vis!

Middle East

Mai-2009 Unde se povesteşte cum am alergat 16 zile prin Iordania şi Egipt. A fost adevărat un tur de forţă ca în numai 16 zile să văd tot ce mi-am propus. Dar m-am descurcat! :-) Obiectivele principale de vizitat au fost: piramidele in Egipt, iar în Iordania a fost anticul oraş Petra. Printre surprizele placute au fost Aswan si Luxor in Egipt si desertul Wadi Rum in Jordania.

Contrar asteptarilor mele, plus poate faptul ca am fost pregatit de precedenți vizitatori, am avut o excursie minunata de 3 saptmani prin Egipt si Jordania. Culmea e ca m-am simtit mai bine in Egipt decit in Jordania.

North America

Unde se povestește despre hoinărelile mele cu mașina prin USA. Sunt poze luate în principal din două călătorii a câteva luni fiecare. Rezultatul ... sunt multe poze din parcurile naționale ale Americii , mare majoritate cuprinse in doua perioade (Mai - Jun) - 2005 si respectiv (Jun - Oct) - 2009.

South America

Mar - Jun/2006 More habla espagnol :-) Unul din continentele mele favorite! Este un absolut deliciu să călătorești în America de Sud!

Dacă stai să te gândești, din Americi, numai SUA, Canada, Belize și Brazilia sunt țări cu o alta limbă oficială decât spaniola ... dacă excludem şi Brazilia chiar nu mai rămân prea mulți vorbitori de limbă engleza pe noile continente. Un procent elocvent: suprafață ocupată / limbă vorbită! :-)

Marele meu regret este că n-am reuşit să pălăvrăgesc în spaniolă! ;-) Nu am un talent deosebit în a învăța o limbă, aşa că mai mult de chestii uzuale n-am reuşit să ciripesc. Regret cu atât mai mare, cu cit mai toţi localnici mă luau drept spaniol. Fiind foarte surprinși când le-o întorceam, eu nu vorbesc spaniola. Pe ... data viitoare!

@version : jalbumlib.php 363 2019-06-03 07:45:27Z hash $

[1]:Html load ... end: 15.598 sec elapsed!