In jurul lumii ... nu in 80 de zile!  About  Chrono Explore  Map  Tags  Contact
 About  Chrono  Explore  Map  Tags  Contact

Usa [ 124 albums ]

May-2018 [ 3 ]

St Augustine

Sf. Augustin este un oraș în sud-estul Statelor Unite, pe coasta atlantică a nord-estului Florida. Înființată în 1565 de către exploratorii spanioli, este cea mai veche așezare Europeana stabilită în interiorul granițelor Statelor Unite continentale.

Jamestowne

Jamestown din Colonia din Virginia a fost prima așezare engleză permanentă din America. A fost localizat pe malul estic al râului James (Powhatan), la aproximativ 2,5 km sud-vest de centrul orașului Williamsburg. A fost înființată de compania Virginia din Londra ca "James Fort" la 4 mai 1607 și a fost considerată permanentă după o scurtă abandonare în 1610. A urmat mai multe încercări esuate, inclusiv Colonia pierdută din Roanoke, înființată în 1585 pe insula Roanoke. Jamestown a servit drept capitală a coloniei din Virginia timp de 83 de ani, între 1616 și 1699.

Williamsburg

Orasul Williamsburg a fost înființat în 1632 ca Plantation Middle, o așezare fortificată pe un teren înalt între râurile James și York. Orașul a fost capitala Coloniei și a Commonwealth of Virginia din 1699 până în 1780 și a fost centrul evenimentelor politice din Virginia care au dus la Revoluția Americană. Colegiul William & Mary, înființat în 1693, este a doua cea mai veche instituție de învățământ superior din Statele Unite și singura din cele nouă colegii coloniale din sud.
Sep-2017 [ 9 ]

Monument Valley

unde s-au filmat multe din westernurile cu John Wayne. Va mai aduceți aminte ?

Sedona

Unul din cele mai frumoase locatii din lume.Mi-a placut la nebunie Sedona.

Oras "New Age" ? ... mai este inca ai putea zice. Diferenta este ca acuma ai nevoie de un buzunar tare gros ca sa-ti satisfaci nevoile "celeste". A fost facut popular de industria filmului. Multe din filmele "western" din ani 50-70 sau turnat aici.

Eu am stat la cort in canion ( este al doilea campground de la iesirea de nord din Sedona). Sunt parca 3 campground-uri dar mai ales daca e aproape de weekend se ocupa repede. Am baut bere la fabrica de bere locala si am luat mesele la "Wholes Food".Bufetul de la "Wholes Food" este cel mai bune pe care l-am intilnit. The local brewery is Oak Creek Brewing Co dar atentie ca au si un restaurant pe strada principala ( arata foarte bine) dar platesti dublu pe bere ! La fabrica e berea proaspata si o terasa relaxata. Poti sa maninci BBQ acolo pe terasa.

Wupatki Nat Monument

The many settlement sites scattered throughout the monument were built by the Ancient Pueblo People, more specifically the Cohonina, Kayenta Anasazi, and Sinagua. Wupatki was first inhabited around 500 AD. Wupatki, which means "Tall House" in the Hopi language, is a multistory Sinagua pueblo dwelling comprising over 100 rooms and a community room and ball court, making it the largest building for nearly 50 miles. Nearby secondary structures have also been uncovered, including two kiva-like structures. A major population influx began soon after the eruption of Sunset Crater in the 11th century (between 1040 and 1100), which blanketed the area with volcanic ash; this improved agricultural productivity and the soil's ability to retain water. By 1182, approximately 85 to 100 people lived at Wupatki Pueblo but by 1225, the site was permanently abandoned.

Multe situri de așezare împrăștiate în monument au fost construite de oamenii antice din Pueblo, mai exact de Cohonina, Kayenta Anasazi și Sinagua. Wupatki a fost locuit pentru prima oară în jurul anului 500 d.Hr. Wupatki, care inseamna "Casa inalta" in limba Hopi, este o locuinta din mai multe ziduri din Sinagua pueblo care cuprinde peste 100 de camere si o sala de comunitate si teren de biliard, facandu-l cea mai mare cladire de aproape 50 de mile. Structurile secundare din apropiere au fost descoperite, inclusiv două structuri asemănătoare kiva. Un influx major al populației a început imediat după erupția craterului Sunset în secolul al XI-lea (între 1040 și 1100), care a acoperit zona cu cenușă vulcanică; această productivitate agricolă îmbunătățită și capacitatea solului de a reține apa. Până în 1182, la Wupatki Pueblo locuiau aproximativ 85-100 de persoane, dar până în 1225, situl a fost abandonat definitiv.

Durango to Silverton

Sa conduci masina prin statul Colorado este o succesiune continua de a trece un lant de munti si a traversa valea ascunsa dupa pas. Un fel de a face Transfagarasanul si apoi din nou ... si din nou ... pina ajungi in statul Kansas. :-)

Silverton

Wild, wild west town once rich in silver, gold and other minerals as the name of the town suggests. Forgotten mining post , now hidden touristic gem between peaks of the Rocky Mountains and connected by the fantastic "Million Dollar Highway" with Durango town as south end and Ouray town as the north end.

The name of the Million Dollar Highway comes from the supposed rich minerals, now lost, into the dynamited rocks used for the base of the highway.

Wild, wild west town, bogat în argint, aur și alte minerale, după cum sugerează și numele orașului. Oras miner uitat, acuma bijuterie turistică ascunsa printre vârfurile Munților Stâncoși și legat de fantastica "Million Dollar Highway" cu orașul Durango la capatul de sud și orașul Ouray la capatul de nord.

Denumirea Million Dollar Highway vine de la presupusele bogate minerale care au fost ingropate in rocile dinamitate si folosite acum la fundatia autostrăzii.

Here and There

Poze cu talc si fara ordine anume.

Craters of the Moon

Zici că este pe lună! Foarte frumos parcul și foarte interesant.

Un parc plin cu lava. Dar cind cauti vulcanul care a creat craterul , nu il vei gasii .. cel putin nu in imaginea clasica a unui vulcan urias care in urma unei explozii ar fi creat un crater urias ...zona de aici se afla pe un "rift" vulcanic, adică la îmbinarea unor placi tectonice care formeaza un lanț de cratere mici, cum vei vedea in poze, prin care lava numai se scurge afara.

Hovenweep Nat Park

Hovenweep National Monument is largely known for the six groups of Ancestral Puebloan villages, there is evidence of occupation by hunter-gatherers from 8,000 to 6,000 B.C. until about AD 200. Later, a succession of early puebloan cultures settled in the area and remained until the 14th century.

Honeyweep Monumentul Național este în mare parte cunoscut pentru cele șase grupuri de sate antice Puebloan, există dovezi de ocupare de către vanatori-colectori de la 8.000 la 6.000 BC. până în jurul anului 200. Apoi, o succesiune de culturi puebloan timpurii s-au stabilit în zonă și au rămas până în secolul al XIV-lea.

Valley of The Gods

Am nimerit întâmplator aici. Dar sunt bucuros că soarta m-a adus pe aici. Aruncă o privire pe poze și ai să înțelege de ce. Cum am ajuns aici? M-a prins o furtună de nisip în Monument Valley iar încercările mele de a fugi de furtuna de nisip m-au adus în aceste locuri.

In Jul/2009 am trecut cu masina pe marginea canionului si am avut o privere de sus a văii. M-am întors aici in Sep/2017 si am facut circuitul din vale cu mașina. Masina mea e joasa si de câteva ori am crezut ca rămân in nisip. Recomandat este o mașina de teren sau măcar una care are garda mai înalta. In final toate depind de vreme si conditiile curent in vale

Aug-2017 [ 4 ]

Lassen Nat Park

Un hike pe virful vulcanului Lassen impreuna cu Lucas si Ciprian. In jur de 3000 m inaltime.

Here and There

Poze cu talc si fara ordine anume.

Craters of the Moon

Zici că este pe lună! Foarte frumos parcul și foarte interesant.

Un parc plin cu lava. Dar cind cauti vulcanul care a creat craterul , nu il vei gasii .. cel putin nu in imaginea clasica a unui vulcan urias care in urma unei explozii ar fi creat un crater urias ...zona de aici se afla pe un "rift" vulcanic, adică la îmbinarea unor placi tectonice care formeaza un lanț de cratere mici, cum vei vedea in poze, prin care lava numai se scurge afara.

Sawtooth Valley

Sawtoth Valley asezata la baza muntilor Sawtooh din Idaho.

Ca sa ajungi in vale trebuie sa treci pasul Galena la 2700 m ( 9000 ft.). Bijuterie ascunsa. Este uimitor de frumoasa. Am fact aici un hike la lacul Alice. Unul din cele mai frumoase hikuri din viata mea.Este un hike de 12 mile dus-întors cu o buna diferența de nivel in jur de 500m. Am ales hike-ul cam la intimplare ... nu am citit despre si nici nu stiam ce sa ma astept. Apoi am observat ca bateria de la camera foto era gata .. Asa ca mi-am c'est la vie si am plecat fara camera foto. A fost o zi superba soare si cer albastru, cu cite un nor alb pufos in locul care trebuie. :-) Lacul este asezat intro zona superba si tot traseul ofera peisaje spectaculoase ... am "plâns" ca n-am avut camera foto cu mine. Am fost asa impresionat de frumusetea locului încât m-am hotărât sa mai fac cel 12 mile ( 19 km ) si a doua zi, dar cu camera foto si bateria incarcata.

A doua zi am reluat hike-ul de 19 km. Am pornit pe soare ... când am ajuns la lac, a început ploaia ! :-)

Jul-2017 [ 9 ]

Here and There

Poze cu talc si fara ordine anume.

Badlands Nat Park

Badlands National Park

Black Hills

O zona frumoasa si buna sa petreci o saptamana in statul South Dakota. Aici am descoperit ce mai buna micro brewery din USA : Miner Brewing Company

Deadwood

Cred ca cimitirul este singurul loc autentic din timpul cind era numai un sat in afara  Statelor Unite , fondat ilegal pe teritorile indienilor Dakota. Descoperirea de aur in zona Black Hills si emigratia in masa a americanilor in zona a dus pina la urma la ocuparea zonei si integrarea in Statele Unite ale Americii.

Mount Rushmore

Mount Rushmore National Memorial is a massive sculpture carved into Mount Rushmore in the Black Hills region of South Dakota. Completed in 1941 under the direction of Gutzon Borglum and his son Lincoln, the sculpture's roughly 60-ft.-high granite faces depict U.S. presidents George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt and Abraham Lincoln.

Sioux Falls

Un orasel neasteptat de charmant!

Wall Drug Store

Wall Drug Store, often called simply "Wall Drug," is a tourist attraction located in the town of Wall, South Dakota. It is a shopping mall consisting of a drug store, gift shop, restaurants and various other stores. Unlike a traditional shopping mall, all the stores at Wall Drug operate under a single entity instead of being individually run stores.

Here and There

de aici si de pe acolo.

Lake Solitude Hike

Lake Solitude hike. Round trip is 16 miles.
Nov-2016 [ 1 ]

ByeBye NYC Viva Mexico

Poze facute in ultimele zile petrecuta la New York City. Vizita familiei Mic, un scurt drum la Washington DC si prepararile de plecare in Mexic pentru o luna jumate.
Oct-2016 [ 2 ]

At play with my boat

At play with my boat!

ByeBye NYC Viva Mexico

Poze facute in ultimele zile petrecuta la New York City. Vizita familiei Mic, un scurt drum la Washington DC si prepararile de plecare in Mexic pentru o luna jumate.
Sep-2016 [ 5 ]

ByeBye NYC Viva Mexico

Poze facute in ultimele zile petrecuta la New York City. Vizita familiei Mic, un scurt drum la Washington DC si prepararile de plecare in Mexic pentru o luna jumate.

Poze Cristi

Poze din excursie facute de Cristi.

Poze Maria

Poze din excursie facute de Maria.

Canyons Trip

Imagini dintr-o excursie de 10 zile. Am zburat la Las Vegas, inchiriat masina. Apoi am pornit spre Grand Canyon pe parte sudica, cu o scurta oprire pe la Hoover Dam.  Am coborit in Grand Canyon, am pus cortul linga Colorado River la Phantom Ranch. Apoi am urcat inapoi pe creasta canyon-ului folosind Bright Angel Trail. A fost un hike greu, mult soare si foarte cald. Oricum Bright Angel Trail a fost o alegere inteleapta, deoarece ofera destul de multe zone umbrite.

Bright Angel Trail Summary:

 • Length: 9.9 mi (15.9 km) to Phantom Ranch to Grand Canyon (South Rim) 
 • Elevation change: 4,380 ft (1,340 m) 
 • Highest point: South Rim, 6,860 ft (2,090 m) 
 • Lowest point: Colorado River, 2,480 ft (760 m)
 • Urmatorul obiectiv a fost 2 zile de hike pentru Mt Whitney. Am orpit prin death Valley in drum spre Mt. Whitney. Prima noapte am pus corturile la Outpost Camp, 4 mile de la inceputul trail-ului si 7 mile de virf. Este o alegere foarte buna. Acest campground este mult mai bine protejat decit Trail Camp care chiar daca este cu 2 mile mai aproape de virf este chiar sub creasta muntelui, stincos si deschis, expus la vinturi si furtuni. A doua zi am pornit la 4:30 noapte, lasind corturile si rucsaci mari la campground. Am ajuns pe virf la 10:30. Am pierdut vreamea pe vif pina la 12:00 apoi inapoi la corturi, strins corturile si plecat inapoi la masina care era parcata la trail head in Mt. Whitney Portal. Am ajuns la masina pe la 10 seara, dupa ce pentru o ora am crezut ca am ratacit poteca. Invatatura de minte : incearca sa nu mai hike noaptea. La lumina lanternei parca totul este mult mai diferit. 

  Mount Whitney (Sierra Nevada) Summary:

  • Trailhead Elevation = 8,350ft (2,530m)
  • Top Elevation = 14,505ft (4,421m)
  • Elevation Gain = 6,155ft (1,865m)
  • Difficulty = Strenuous (intens)
  • Distance (round trip) = 22 miles ( 35km )

  Urmatoare etapa a fost sa conducem la Yosemite Park cu oprire pe la Juno Lake Loop ( este o bucla de facut cu masina, extrem de pitoreasca. Pacat sa nu o faci daca ajungi in zona ) si la Mono Lake. La Mono Lake, am prins vinturi de 40-50 km, cu vreme rece pe masura. Dar am avut noroc de lumina si am putut face poze foarte misto.

  Initial vroiam sa punem cortul linga Yosemite Park la Saddlebags Lake care e la 3500m inaltime. Cum vremea s-a schimbat in rau si promitea -10C pentru noapte am decis cu toti ca e mai bine sa cautam motel. Am gasit un Motel 6 la Mammoth Lake Resort , o jumate de ora departare de Mono Lake.

  In Yosemite Park era in plan sa urcam pe muntele Dana 3950 m , dar ne-a apucat lenea si am lenevit la soare la baza muntelui. Am urcat si coborit destul in excursie asta; am vrut sa ne aducem aminte cum e sa te mai si relaxezi: -)

  Gaylor Lakes Hike

  Hiking around Gaylor Lakes in Yosemite Park with my cousin and my nice.
  Aug-2016 [ 2 ]

  ByeBye NYC Viva Mexico

  Poze facute in ultimele zile petrecuta la New York City. Vizita familiei Mic, un scurt drum la Washington DC si prepararile de plecare in Mexic pentru o luna jumate.

  the Mics at NYC

  The Mics visit to New York City.
  Jul-2016 [ 1 ]

  July 4th

  Sailing 4th of July with Andreea !

  Nu am avut cea mai buna vreme , dar dupa vorba lui Toma Caragiu , "asa-i in ... sailing!".

  Jun-2016 [ 1 ]

  East River and Statue of Liberty

  06-Jun-2016 Poze din excursia pe East River ( care defapt, nu este un rau , este canalul dintre Long Island si Manhattan Island). Am plecat la 7 dimineata din Glen Cove bay si ne-am intors la 9 seara. Am parcurs aproximativ 60 de mile nautice ( in jur de 108 km ) dus intors. Parte importanta in navigarea canalului este sa folosest orele corecte de flux si reflux. In combinatie cu ingustarea canalului ajunge sa formeze curenti de 5-6 knots/h ( 9-10 km/h). Based on the saying "go with the flow " , e bine sa ai curentul in directia favorabila ! :-)

  Am prins o zi minuta , dar asta a insemnat aglomeratie din cale afara in New York Harbour. Vapoare de turisti , ferries si barcagi amatori, toti acolo gramada unu peste altul.

  ... am ajuns si eu dupa 20 in America cu barca Statuia Libertatii si Ellis Island ( a fost între 1892 și 1954 simbolul imigrației americane, punctul de sosire pentru mai bine de 12 milioane de oameni. Astăzi, descendenții lor (peste 100 de milioane) reprezintă peste 40% din poulația SUA.! )

  Oct-2014 [ 1 ]

  Palo Alto

  Poze din San Francisco and Palo Alto, California.
  Jul-2013 [ 1 ]

  Las Vegas Trip

  Excursie de 2 saptamani la Las Vegas si parcurile nationale din zona.
  Jun-2013 [ 4 ]

  Las Vegas Trip

  Excursie de 2 saptamani la Las Vegas si parcurile nationale din zona.

  New York City

  Plimbare prin New York City.

  Antelop Canyon

  Bijuterie de canion. Sunt poze din Little Antelop Canyon. Spre deosebire de Big Antelop Canyon care este sectiune de partea cealata a drumului.  Canionul este pe Navajo teritoriu , poti spune este canion privat , se afla la intrarea de sud-est a orasului Page, AZ. 
  Ironie a soartei , pasi de termocentrala pe carbuni a orasului. 

  Horseshoe Bend

  Unde matca raul Colorado a sapat o curba de aproape 360 de grade. 
  Impresionant!
  Apr-2013 [ 1 ]

  Central Park Walk

  Central Park in Manhattan.
  Sep-2012 [ 1 ]

  Kings Canyon National Park

  Am venit cu o saptamana inainte de a pleca in Africa sa ma antrenez pentru accesiunea muntelui Kilimanjaro. 
  O saptamana de facut trasee in Kings Canyon a facut are diferenta. 
  Am facut trasee ( dus-intors) in fiecare zi cu diferenta de nivel minima de 500 - 800 m.  Citeva trasee le-am facut de mai multe ori. :-)
  Jul-2012 [ 1 ]

  NYC Oana Visit

  Oana in vizita la New York. Poze din plimbări prin oraș.
  Jun-2012 [ 2 ]

  Cony Island

  Oana in visita la New York. Poze din plimbări prin Coney Island, New York primul parc de distractii din lume.

  NYC Oana Visit

  Oana in vizita la New York. Poze din plimbări prin oraș.
  May-2012 [ 1 ]

  Memorial Day at Lake George

  Memorial Day weekend at Lake George in upstate New York.
  Apr-2012 [ 1 ]

  Astoria

  Poze din Astoria, apartamentul si zona unde am stat intre Mar/2011 - Nov/2016 .

  Sep-2011 [ 2 ]

  Atlantic City

  Excursie de o zi cu Oana la Atlantic City.

  NYC - Oana Visita

  Vizita Oanei la New York.  Mai sunt si imagini din Philadephia.
  Aug-2011 [ 1 ]

  NYC - Oana Visita

  Vizita Oanei la New York.  Mai sunt si imagini din Philadephia.
  Jul-2011 [ 2 ]

  Astoria

  Dupa o absenta de 4 ani, sunt inapoi la New York City. Din nou am apartament in cartierul meu favorit Astoria. Am plecat in Sep 2007 si m-am intors in Apr 2011.  Acesta e al treilea apartament care l-am inchiriat in Astoria.

  NYC - Oana Visita

  Vizita Oanei la New York.  Mai sunt si imagini din Philadephia.
  Jun-2011 [ 1 ]

  Jul-30 Sailing

  O zi frumoasa de sailing cu Dana si Mihaela.
  May-2011 [ 1 ]

  Jul-16 Sailing

  O zi frumoasa de sailing, la Janos Sailing School in New Rochelle , NY.
  Jul-2010 [ 1 ]

  New York City

  Poze din New York City
  Sep-2009 [ 7 ]

  Death Valley

  Death Valley National Park - cel mai jos si cel mai fierbinte loc din America de Nord.

  Mount Whitney

  Unde se povestește cu am urcat pe cel mai înalt vârf din SUA (excluzând Alaska și Hawai) . Mount Whitney are o altitudine de 14505 de picioare (4,421 m). Am făcut traseul dus-întors în 13h adică 22 mile (35 km) și un câștig in altitudine de peste 6000 ft (1800m). A fost greu, dar a meritat fiecare pas! :-)

  Mount Whitney (Sierra Nevada) info:
  Trailhead Elevation = 8,350ft (2,530m)
  Top Elevation = 14,505ft (4,421m)
  Elevation Gain = 6,155ft (1,865m)
  Difficulty = Strenuous (intens)
  Duration (round trip)= 13h
  Distance (round trip) = 22 miles ( 35km )

  CloseUp

  Poze cu tâlc și fără ordine anume.

  Craters of the Moon

  Zici că este pe lună! Foarte frumos parcul și foarte interesant.

  Un parc plin cu lava. Dar cind cauti vulcanul care a creat craterul , nu il vei gasii .. cel putin nu in imaginea clasica a unui vulcan urias care in urma unei explozii ar fi creat un crater urias ...zona de aici se afla pe un "rift" vulcanic, adică la îmbinarea unor placi tectonice care formeaza un lanț de cratere mici, cum vei vedea in poze, prin care lava numai se scurge afara.

  National Glaciars Park

  Un parc frumos și lipsit de ghețari! Am făcut câteva poze reușite aici, sper să-ți placă!

  Teton Park

  Un dintre cele mai frumoase parcuri din America. Culmea este ca  proxima vecinătate cu cunoscutul Yellow Stone Park, îl face foarte puțin vizitat. Toți își petrec zile de vacanta în Yellow Stone Park și nu mai apucă să conducă cele 50 de mile care despart Teton Park de Yellow Stone Park!

  Yellow Stone

  Mai trebuie să vă zic de Yellow Stone Park? ca e casa la Yogi Bear and Bou Bou? Este un parc superb și sper ca pozele vor spune povestea în locul meu.
  Aug-2009 [ 22 ]

  Death Valley

  Death Valley National Park - cel mai jos si cel mai fierbinte loc din America de Nord.

  East Sierra Nevada

  Partea de est a muntilor Sierra Nevada este extrem de pitoreasca. Trebuie pus pe lista fiecaruia un drum cu masina prin zona. Am avut ocazia sa fac incojorul muntilor Sierra Nevada cu masina. 

  Mono Lake

  Un lac interesant care se găsește la intrarea estică a parcului Yosemite. Malurile lacului sunt acoperite de roiuri de insecte. Vezi pozele !

  Mount Whitney

  Unde se povestește cu am urcat pe cel mai înalt vârf din SUA (excluzând Alaska și Hawai) . Mount Whitney are o altitudine de 14505 de picioare (4,421 m). Am făcut traseul dus-întors în 13h adică 22 mile (35 km) și un câștig in altitudine de peste 6000 ft (1800m). A fost greu, dar a meritat fiecare pas! :-)

  Mount Whitney (Sierra Nevada) info:
  Trailhead Elevation = 8,350ft (2,530m)
  Top Elevation = 14,505ft (4,421m)
  Elevation Gain = 6,155ft (1,865m)
  Difficulty = Strenuous (intens)
  Duration (round trip)= 13h
  Distance (round trip) = 22 miles ( 35km )

  Around

  Poze de prin diverse puncte în parcul Yosemite.

  Cloud Rest

  Vedere perfecta asupra Half Domu-ului. Din păcate vizibilitatea a fost cum a fost din cauza incendiului în parc.

  Cloud Rest info:
  Trailhead Elevation = 8,000ft (2,442m)
  Top Elevation = 9,926ft ( 3,007m)
  Elevation Gain = 1,926ft (583m)
  Difficulty = Easy(usoara)

  Half Dome

  Uite ce zic park rangers despre Half Dome trail: Plimbare de 16 mile dus-întors către Half Dome nu este pentru tine, dacă nu sunteți în formă. Se va urca o total de elevație de 1454m. Merită efortul. De-a lungul traseului, veți vedea cascadele Vernal şi Nevada Falls, Liberty Cap. Odată pe vârf ajuns veți putea admira vederi panoramice ale Yosemite Valley. Durata este 10 la 12 de ore până la Half Dome și înapoi.

  Half Dome info:
  Top Elevation = 8,836 ft (2,693m)
  Elevation Gain = 4,800ft (1,454m)
  Difficulty = Strenuous(intens)
  Duration(round trip)= 12h

  Lomboke Dome

  Un bolovan mare în mijlocul unei vai. Cel mai ușor hike din parc. Oricum pe vârf ai panoramă 360 grade a văii

  Mount Dana

  Al doilea vârf din Yosemite! Deși a fost o zi senina, vizibilitatea a fost proasta in mare masura din cauza fumului cauzat de incendiului in parc. Ironia este ca focul a fost "foc controlat". Foc controlat , scăpat de sub control. De ce se mai chinuie sa îl numească "foc de control" ? :-)

  Mt.Dana info:
  Trailhead Elevation = 10,000 ft (3,330 m)
  Top Elevation = 13,061 ft (3,981 m)
  Elevation Gain = 3,061 ft (927 m)
  Difficulty = Strenuous (intens)
  Duration (round trip) = 6 h

  North Dome

  Cealaltă jumătate a Half Domu-ului e un hike ușor dar frumos.

  Wawona Area

  Pădurea de sequoia.

  CloseUp

  Poze cu tâlc și fără ordine anume.

  Route 12 UT

  Una din cele mai frumoase sosele.

  Route 95 UT

  O alta sosea cu peisaje superbe.

  Night Shots

  Poze de seara! Unele sunt chiar foarte reușite.

  Bryce Canyon

  Nu pot sa zic decât: impresionant!
  Este unul din cele mai populare parcuri din zonă. Poți să-l descoperi pe propriile picioare sau pentru cei comozi principalele puncte de atracție pot fi văzut practic din mașină. Deci este de ales pentru toată lumea ...

  Cedar Breaks

  Un parc mic. Dar foarte frumos. Am fotografiat câteva cadre extrem de reușite.

  Angel Landing

  Una din cele mai populare și impresionate drumeții în parc.

  Top Elevation = 5,785 ft (1753m) Elevation Gain = 1,501 ft (450m) Difficulty: Strenuous (Intensă) Rating: Spectacular

  Dus-întors sunt 8km care se pot face în cam 3 ore. Urci pe vâful unui imens monolit așezat în mijlocul canionului. E palpitant pentru că se urca continuu, pe inclinație mare Cărarea devine nu mai larga 1,5 m cu pereții verticali pe ambele parți. Odată ajuns sus ești răsplătit cu o vedere panoramica a canionului. Am făcut drumeția de 2 ori. Mai multe detalii se pot găsi aici.

  Emerald Pool

  Cea mai ușoară drumeție în parc.

  Narrows Trail

  Cea mai udă drumeție care se poate face în parcul Zion. Ținând seama ca temperatura e peste 35C, devine și cea mai căutată drumeție din parc. Pe plăcerea copiilor de toate vârstele.. Practic drumeția o faci pe firul râului care a format canionul Zion.

  Observation Point

  Este punctul cel mai înalt din canion. Ajuns sus poți admira canionul Zion în toată splendoare.Pot sa ma laud ca am ajuns pe vârf în 1:30h. Am făcut drumeția de 2 ori.

  Info:
  Trailhead Elevation=4,360 ft (1321m)
  Top Elevation=6,507 ft (1971m)
  Elevation Gain=2,147 ft (650m)
  Difficulty: Strenuous (intens)
  Rating:Spectacular

  Park

  Restul de poze .... nu înseamnă că nu sunt frumoase!
  Jul-2009 [ 14 ]

  Canyon de Chelly

  Unul din cele mai frumoase canioane din America.

  Monument Valley

  unde s-au filmat multe din westernurile cu John Wayne. Va mai aduceți aminte ?

  CloseUp

  Poze cu tâlc și fără ordine anume.

  Driving here and there

  Driving here and there.

  Harley Davidson Rally

  Am picat întâmplator la un rally de Harley Davindson. Deci multe poze cu motociclete.

  Bandelier National Monument

  New Mexico este bogat în urmele civilizației ante-amerindiene (Anasazi). Aici în Bandelier găsești unul din cele mai mari așezări.

  El Malpais

  In traducere: "bad lands" sau "ținut rău".

  State Park NM

  Am ajuns din întâmplare în acest parc. M-a prins o furtună cu grindină. Dar nu îmi pare râu că am dat de el. Nu ii mai știu numele ...

  Night Shots

  Poze de seara! Unele sunt chiar foarte reușite.

  Glen Canyon Nat Rec Area

  Oceanul interior al Americii! Chiar dacă nu iți vine sa crezi suprafața de plaja de pe râul Colorado este poate cea mai mare din lume.

  Natural Bridges

  Câteva poduri de piatra pe care apa nu le-a dărâmat ... defapt le-a construit! :-)

  Valley of The Gods

  Am nimerit întâmplator aici. Dar sunt bucuros că soarta m-a adus pe aici. Aruncă o privire pe poze și ai să înțelege de ce. Cum am ajuns aici? M-a prins o furtună de nisip în Monument Valley iar încercările mele de a fugi de furtuna de nisip m-au adus în aceste locuri.

  In Jul/2009 am trecut cu masina pe marginea canionului si am avut o privere de sus a văii. M-am întors aici in Sep/2017 si am facut circuitul din vale cu mașina. Masina mea e joasa si de câteva ori am crezut ca rămân in nisip. Recomandat este o mașina de teren sau măcar una care are garda mai înalta. In final toate depind de vreme si conditiile curent in vale

  Shanandoah Valley

  Faimos parc din Virginia.

  Washington DC

  The Mall - Washington D.C.
  Sep-2007 [ 2 ]

  NYC sailing

  Day sailing at New York Sailing School din New Rochelle. We were sailing Sonar 22 ft.

  Driving

  Poze din timpul unei călatorii cu mașina prin Maine și parcul Acadia.
  Jul-2007 [ 2 ]

  Acadia State Park

  Insula este încă proprietatea familiei Rochefeler. Oricum ei au donat o mare parte a insulei pentru a se constituii un parc public.

  Driving

  Poze din timpul unei călatorii cu mașina prin Maine și parcul Acadia.
  May-2007 [ 1 ]

  Sandu

  Poze de la vizita lui Sandu & Co.
  Apr-2007 [ 4 ]

  Afara

  Astoria neighborhood - the place where I felt home!

  InApt

  Poze cu apartamentul meu din Astoria. Acesta este apartamentul al doilea in Astoria. Cind m-am intors a doua ora in New York City.

  MidTown

  Midtown - Poze din zona de mijloc a orașului ! :-)

  Sandu

  Poze de la vizita lui Sandu & Co.
  Mar-2007 [ 2 ]

  Afara

  Astoria neighborhood - the place where I felt home!

  InApt

  Poze cu apartamentul meu din Astoria. Acesta este apartamentul al doilea in Astoria. Cind m-am intors a doua ora in New York City.
  Feb-2007 [ 1 ]

  InApt

  Poze cu apartamentul meu din Astoria. Acesta este apartamentul al doilea in Astoria. Cind m-am intors a doua ora in New York City.
  Dec-2006 [ 1 ]

  Dec1-2006

  Ziua Romanie, o sarbatorim la restaurantul romanesc "Gradina lui Cornel".

  Sep-2006 [ 1 ]

  Ohiopyle Park Rafting

  O expeditie de sporturi de apa in Ohiopyle State Park din Pensilvania.Un weekend minunat si citeva rafting expeditii pe riul Youghiogheny. Am dat din visle pe cascade de gradul III si pentru ca am fost norocosi si am prins weekendul cind au dat drumul la baraj am facut si un traseu cu cascade de gradul IV.
  Jun-2005 [ 9 ]

  FourCorners

  Four Corners,

  locul unde se intersectează patru state americane: Arizona, New Mexico, Utah și Colorado. Locul unde îmi încep strălucita carieră de magician prin faimosul, și de acum celebru, act de a fi în 4 state diferite în același timp! :-)

  Mesa Verde

  Cred ca cel mai faimos parc din Colorado. Foarte frumos cu siguranţă merită să te opreşti aici.

  Miami

  citeva poze de la Miami.

  Savannah

  Mie mi-a placut enorm de mult orasul. Mi-a adus aminte de "Pe aripele vintului". Mi -a  placut mai mult de cit Charleston.

  New Orleans

  Citeva poze din New Orleans.

  Navajo National Monument Park

  Un foarte frumos parc pe teritoriul unei rezervații indiene.

  Beaufort

  Un orășel de bogătași.

  Charleston

  Vechi oraș colonial.

  Glen Dam

  Poate cel mai faimos din multele baraje de acumulare de pe râul Colorado.
  May-2005 [ 9 ]

  Grand Canyon

  Yep The Grand Canyon !:-)

  FourCorners

  Four Corners,

  locul unde se intersectează patru state americane: Arizona, New Mexico, Utah și Colorado. Locul unde îmi încep strălucita carieră de magician prin faimosul, și de acum celebru, act de a fi în 4 state diferite în același timp! :-)

  Loveland Pass

  Este unul din cele mai înalte trecatori carosabile din SUA.

  Route 12 UT

  Una din cele mai frumoase sosele.

  Route 6 UT

  Poze de pe șoselele din Utah.

  Arches

  Multe arce de piatra roşie!:-)

  Bryce Canyon

  Nu pot sa zic decât: impresionant!
  Este unul din cele mai populare parcuri din zonă. Poți să-l descoperi pe propriile picioare sau pentru cei comozi principalele puncte de atracție pot fi văzut practic din mașină. Deci este de ales pentru toată lumea ...

  Canyonlands

  Sunt că măsurătorile au dovedit fără drept de apel ca Grand Canion este cel mai mare canion, dar mie acest canion mi s-a părut că ar putea concura liniștit pentru titlul de Grand! Impresionat!

  Capital Reef Canyon

  Este parcul care mi-a plăcut cel mai mult. Pe teritoriul statului Utah se găsesc numeroase parcuri nationale, care mai de care mai frumoase. Din toate mie mi-a mers la inima acesta !:-)
  Jan-2005 [ 1 ]

  Colorado

  La ski in Colorado.
  Nov-2004 [ 1 ]

  Seattle

  Craciun la varu.
  Sep-2003 [ 1 ]

  Seattle

  In vizita la varu.
  Aug-2003 [ 4 ]

  Atlantic City

  Poze cu mama la Atlantic City.

  Around

  La plimbare prin New York City.

  Plaja

  Barbeque la plaja cu Sidonia si Mircea

  Studio

  Garsoniera din Hell's Kitchen , Manhattan.
  Apr-2003 [ 1 ]

  Las Vegas

  Poze din Las Vegas si parcurile din apropiere.
  Dec-2002 [ 1 ]

  New York Revelion

  Un revelion foarte reusit!
  Dec-2001 [ 2 ]

  Annapolis Craciun

  Poze de la Craciun la Camelia și Claudiu.

  Annapolis Revelion

  Poze de la Revelion. Petrecere în apartamentul meu din Annapolis.
  Nov-2001 [ 1 ]

  Annapolis Thanksgiving

  Poze de la Thanksgiving. 
  Annapolis
  poze de cind eram tinar si cu plete :-)
  Aug-2001 [ 2 ]

  Annapolis Vara

  Vara în Annapolis. Mama şi mătuşa în vizită în SUA.

  Annapolis-2001

  Poze din Annapolis. Și poze de la biroul meu la Telecommunication Systems.
  Nov-1997 [ 1 ]

  Baltimore

  Primul meu an in SUA.

  Cu prima mea masina si poze din primul meu apartament închiriat în Baltimore. Hei, hei ce tanar si ferice eram ..

  Sailing

  Sailing in 15-17 knots of wind. Beautiful day and fantastic sailing in Long Island Sound!

  Sailing in 15-17 knots de vânt. O zi frumoasa in Long Island Sound, golful dintre Long Island si statul Connecticut

  [1]:Request usa ... end: 27.142 sec elapsed!