In jurul lumii ... nu in 80 de zile!  About  Chrono Explore  Map  Tags  Contact
 About  Chrono  Explore  Map  Tags  Contact

Tupiza [ 1 albums ]

may-2006 [ 1 ]

Tupiza

Un orasel placut, asezat intr-o zona pitoreasca. Este popas ușor accesibil dinspre Argentina. Principala atractie, jur ca n-ai sa ghicesti!  :-) ... este calaritul!

Apropos de calarit... Daca tot am ajuns aici si toti in jurul meu sunt asa încântați de arta ecvestra, m-am uitat in jur , m-am uitat in oglinda si am șezut ca badea ( din clasica "șezi bade si gândești sau numai șezi ?" ), daca am gindit sau nu, nu imi mai este clar, cert e ca am zis: de ce nu? Ce n-am judecat eu bine, zic eu infuentat de euforia celor din jur, este ca: sa te urci prima data pe cal si sa te angajezi la un traseu de 5 ore calare pe coclaurile din jur, nu e  ideea cea mai fericita pentru un novice in ale artei! :-) Iar sa posezi si niste noțiuni elementare despre arta ecvestra, nu strica defel! :-)

Calul a fost bland, il imita pe cel din fata lui. Pina aici, plus partea cu "la pas", toate bune si frumoase! Problemele au inceput cind ghidul, la indemnul celorlalți călăreți in euforia generala, au luat-o la galop!

Doua chestii se definesc clar in context si aveau sa definesca viitorul meu pentru urmatarele 5 ore:
1. spiritul euforic. Nu intru totul impartasit de mine.
2. parca am mentionat spiritul de cooperare al blindului meu cal.

... si asa s-a trezit Horatiu galopând. In ciuda faptului ca incercam din rasputeri sa rămân in sa , unu adaugind timpul amestecat cu injuraturi si blesteme proliferate, doua, uimitor totusi am mai gasit timpul sa inteleg expresia: "arta ecvestra". Intr-adevar a te mentine in sa in galopul calului este o arta! :-)

In ciuda auspicilor nefavorabile in care incepusem galopul, am reusit sa termin in acelasi timp cu calul! :-) Asta este un lucru bun!:-)

Cind vezi la televizor calareti in general ai impresia unei miscari fluide, un fel de contopire intre cal si calaret.  Unde calaretul da impresia destul de evidenta ca se simte bine. Nu cred, ca miscare care am creat-o eu avea ceva in comun cu fluiditatea. Cind m-am oprit,  ma rugam din tot sufletul ca toate organele interne sa-mi fi in continuare la locul lor! :-) Noroc ca am primit citeva sfaturi despre ce trebuie sa fac.  Asa ca pina la urma am reusit chiar sa savurez placera unui galop! De fapt nu este asa de rau, odata ce ai aflat niste notiuni minime despre ... :-)Totul este despre pozitie si ritm. 

In urma sfaturilor primite tot n-am reusit sa sincronizez mersul "la trap". Mi s-a parut chiar mai greu decit "galop".  Poate data viitoare am sa ma descurc si acolo ... :-)

[1]:Request tupiza ... end: 0.009 sec elapsed!