In jurul lumii ... nu in 80 de zile!  About  Chrono Explore  Map  Tags  Contact
 About  Chrono  Explore  Map  Tags  Contact

Siem [ 13 albums ]

dec-2005 [ 8 ]

Angkor Thom

Practic sunt zidurile oraşului de altă dată. Impresionant prin dimensiunile lui. Construit în forma de pătrat, având lungimea laturii de 1 km, este în totalitate înconjurat cu un zid de protecţie şi un canal cu apa (moat). Are patru porti aranjate pe direcţia punctelor cardinale.

Angkor Wat

Cel mai important şi bine păstrat templu. Impresionant prin frumuseţe şi mărime. Templu este închinat lui Vishnu. De aici şi orientarea vestică a construcţiei.

Bakong

Mai la sud de grupul central. Dacă iţi e în drum, merită un popas.

Banteay Srei

Cel mai mic templu, dar calitate sculpturilor este excepţională. Este bijuteria întregului complex. La vreo 10 km nord de grupul principal de temple.

Bayon

"Smiley faces" temple. Marchează centru oraşului Angkor Thom. Este extrem de frumos. Personal, zic ca e chiar mai frumos decât Angkor Wat.

East Mebon

Templu construit în centru rezervorului de apă. Acuma secat. La vremea respectiva acest templu era o insulă. După cum se poate vedea în West Baray, rezervorul din vest care mai este inca 70% umplut cu apa. Rezervoare (circa secolul XI) asigurau apa necesară populaţiei, estimată la un milion, a oraşului. Ce ziceţi de asta?

Preah Khan

Cel mai lung templu.

Ta Kao

Fără basoreliefuri exterioare, impresionează prin dimensiuni.

[1]:Request siem ... end: 2.993 sec elapsed!