In jurul lumii ... nu in 80 de zile!  About  Chrono Explore  Map  Tags  Contact
 About  Chrono  Explore  Map  Tags  Contact

Peru [ 13 albums ]

feb-2009 [ 1 ]

Cusco

Odată inima imperiului Inca, Cusco şi azi este un oraş fermecător. Aşa cum: toate drumurile duc la Roma, perfect valabil în cazul imperiului Inca este: toate drumurile duc la Cusco! Numeroase drumuri porneau din Cusco ajungând în cele mai îndepărtate colţuri ale imperiului.Acestea sunt faimoasele Inca Trails. Devastat de conchistadori oraşul încă păstrează vestigii ale incaşilor. Fosta capitala a imperiului Inca, dai peste urme ale civilizaţiei Inca, literar, la fiecare colţ de strada. De exemplu: zidurile Inca, construite pe la 1400, sunt azi folosite ca fundaţiile multor clădiri coloniale. Ca să vezi ce bine se construia acuma 500 de ani!
O altă surpriză a fost unele tablouri care le-am găsit aici, evident la muzeu! Şcoala Cusco este cu adevărat aparte, vezi pozele. Din păcate am apucat să fac numai câteva poze că apoi s-a luat de mine.
Cusco este punctul de pornire pentru traseul numit "Inca Trail". Traseul de 4 zile, Inca Trail, este absolut fantastic. Celor care iubesc mersul pe munte le recomand acest traseu cu cea mai mare căldură. Machu Picchu se poate vizita şi printr-o combinaţie de călătorit cu tren + autobuz. Am mers în Cusco cu ideea de a petrece o zi sau 2 până îmi rezolv aranjamentele de excursie pentru Inca Trail, dar am ajuns să petrec 2 săptămâni.
După părerea mea este cel mai drăguţ oraş din Peru.
may-2006 [ 1 ]

Lima City

Poze din oras.
apr-2006 [ 2 ]

City

Scene din viaţa de zi cu zi a oraşului.

Paintings

Picturi extrem de surprinzătoare. Din păcate am apucat sa fac numai câteva poze înainte să mă oprească.
mar-2006 [ 12 ]

Around Cusco

Deşi cultura Inca se întinde din seculul 12 pina pe 15, perioada de apogeu a imperiului, printr-o succesiune de 10 împăraţi, a durat numai 100 de ani. Ce este şi mai impresionant este faptul că toate oraşele şi mai toate vestigiile rămase până în ziua de azi au fost construite în această perioadă de 100 de ani.

City

Scene din viaţa de zi cu zi a oraşului.

Folk Dance

Dansuri populare din zona.

Paintings

Picturi extrem de surprinzătoare. Din păcate am apucat sa fac numai câteva poze înainte să mă oprească.

Qorikancha

Odată era templu Inca. Legenda zice că era în întregime placat cu aur masiv. Jefuit şi distrus de conchistadori, a devenit mai apoi proprietatea biserici catolice. Aici a fost ridicata o monastire pe fundaţia vechiului templu Inca. Monastire distrusă parţial de un cutremur. Ce a rămas în picioare, ironic as it may be,  au fost zidurile Inca! In ziua prezenta e muzeu.

Day1

În prima zi vom urca de la 2500m la 3000m. Este ziua de acomodare. Nu se urcă prea mult şi este destul de uşor. Vom vedea 1-2 grupuri de ruine. Înnoptăm la 3000m. Turişti îşi duc rucsacul cu lucrurile personale şi sacii de dormit iar porteri vor duce corturile, mâncarea, ustensilele de bucătărie şi restul. Ei vor fi responsabili cu punerea, strângerea corturilor, făcutul mâncării şi toate altele. Drumeţie de lux!:-)

Day2

Ce mai grea zi pe traseu. Am pornit de la 6 dimineaţa de la 3000 m, am trecut un pas la 4200 m iar apoi este o scurtă coborâre la locul de campare aflat pe la 3700 m. Fiecare a mers în ritmul său. Traseul poate dura între 3-6 ore depinzând de condiţia fiecăruia. A fost o zi grea, a plouat toată ziua. Am urcat la scări reprezentând peste 1200 m diferenţa de nivel. Altitudinea de 4000 m te stoarce de orice vlagă. Ultimi 100 de metri până pe creasta pasului de la 4200 mai că m-am târât în patru labe.

Day3

Ziua în care am parcurs cea mai lungă distanţă. Fără mari dificultăţi tehnice. Numai un mic pas de trecut, terenul este în mare parte la acelaşi nivel, pe la 3100m. Am vizitat câteva ruine pe parcurs. Când am ajuns la locul de campare am aflat ca ultima porţiune de traseu, chiar înainte de Machu Picchu, s-a produs o alunecare de teren prin urmare nu mai putem cobori de la Poarta Soarelui la Machu Pichhu. Asta înseamnă că va trebui să coborâm azi până la Aqua Caliente (2000 m), unde vom înnopta pe podeaua unui restaurant în construcţie. Într-un fel este mai bine aşa, acolo exista izvoare cu apa termala. Eu şi Yep am decis să mergem la o baie caldă să ne mai încălzim oasele răcite de ploile de pe munte. După trei zile de mers serios pe munte un dus şi apoi o relaxare in apa fierbinte este o adevărata binefacere.

Day4

Ne-am trezit la ora 5 dimineaţa, să urcăm cele 2 ore până la Machiu Picchu. Tot ce reproşez acestei drumeţii pe munte este trezire la ora 5 în fiecare dimineaţa. N-am să înţeleg care a fost raţiunea că doar toate traseele le-am terminat în jur de prânz. Hoardele de turişti la M. Picchu apar numai pe la 11 dimineaţa, deci a te scula la 5 pentru ca să ajungi înainte de 8 la Machu Picchu mi se pare cam lipsit de sens. Mai ales că a plouat dimineaţa când am ajuns noi , ca apoi pe la prânz să se facă vreme frumoasă. Bad luck cum zice vorba englezului! :-)

Lima City

Poze din oras.

Poze din jurul orasului Lima

In jurul orasului. Am vizitat un site INCA , dar nu imi mai aduc aminte nimica despre. :-(

Nazca

De mic am visat ca odată să ajung să zbor deasupra enigmaticilor desene de la Nazca.
Am ajuns! :-)
Desenele sunt atâta de întinse încât pot fi văzute în întregime numai din avion. Create fără un aparent scop, sunt perfecte din punct de vedere al design-ului (linii perfect drepte, design complex). Şi în ziua de astăzi, de ce şi cum au fost create, este o enigma pentru cercetători. Modul de trasare a desenelor este ingenios de simplu: înlăturarea stratului superficial de pietriş de culoare închisă de la suprafaţă, dezvăluie pământul de culoare mai deschisa dedesubt.
Din mulţimea de teorii care au fost create, cel mai mult mi-a plăcut povestea citita pe dosul unui meniului, la un restaurant din localitate.
Și anume: "după ce a creat pământul Dumnezeu se odihnea . Și cum se odihnea el numai ce vine un înger cu vestea ca în magazie au mai rămas materiale, adică: nisip, munţi, etc. Drept urmare prin inferență mai trebuie să existe o porțiune de pământ care n-a fost terminată. După oarece cercetare și agitație au descoperit ca zona Nazca n-a fost terminată şi drept urmare s-au pus pe lucru, în final au terminat-o. Oameni din zona au fost așa de mulțumiți încât ca să îşi arate recunoştinţa au creat desenele, uriaşe în dimensiuni, ca să poate fi văzute din cer. Dumnezeu a fost aşa de plăcut impresionat de frumuseţea lor a promis că va avea grijă ca în zonă să nu mai ploua, astfel desenele să rămână pe vecie."
Drept urmare de atunci desertul de la Nazca este unul dintre cele mai uscate zone din lume. După mine o morala a poveștii de mai sus ar putea fi: ce i-a scăpat LUI din vedere, este că oameni vor construi o autostradă care va trece prin mijlocul lor desenelor tăind mai multe din desene în două! :-(
Desenul meu favorit este: cosmonautul.

[1]:Request peru ... end: 0.077 sec elapsed!