In jurul lumii ... nu in 80 de zile!  About  Chrono Explore  Map  Tags  Contact
 About  Chrono  Explore  Map  Tags  Contact

oct-2018 [ 7 albums ]

Lisbon

E foarte frumos orasul. Oameni sunt primitori. Mi-a placut mult sa ma plimb prin Alfama partea cea mai veche a orasului. Este fostul cartier de arabi si evrei. Un labirint de strazi strambe, intortocheate si inguste.
Belem , este locul portului si locul de unde plecau corabiile pe vremea lui Vasco da Gama. Azi mai multi turisti decit marinari. :-)

Sintra

Castele din povesti! 

Un loc frumos si obligatoriu de vizitat. Statiune de vara pentru bogatasi din Lisabona. Se afla la vreo 15 km nord vest fata de Lisabona. Este usor accesibil cu trenul din Lisbona si se poate vizita ca excursi de zi. Durata unui drum cu trenul este aproximativ 40 min.

Castel meu favorit este : Quinta De Regaleira.

Cordoba

Un oras foarte frumos. Am avut norocul sa prind un hotel Albucasis intr-o cladire foarte frumoasa chiar la 100 metri de moscheea-catedrala Mezquita.

Malaga

Mi-a placut tare mult orasul si m-am simtit foarte bine. Este un bun punct de intrare in Andalusia cu o conexiune buna din Cluj. 

Ronda

Usor de ajuns cu trenul din Malaga. Un oras cu o Medina bine conservata. E frumos sa vezi cum a transformal si reutilizat cultura Iberica fortareata maura.

Seville

Cel mai frumos oras din Spania. M-a impresionat multitudune de parcuri si spatii verzi a orasului. Este un oras plin de verdeata. :-)

Gibraltar

inca teritoriu britanic in sudul Spaniei.

Seconds [Request oct-2018 ... end-1]: 0.263 elapsed!