In jurul lumii ... nu in 80 de zile!  About  Chrono Explore  Map  Tags  Contact
 About  Chrono  Explore  Map  Tags  Contact

Nazca [ 1 albums ]

mar-2006 [ 1 ]

Nazca

De mic am visat ca odată să ajung să zbor deasupra enigmaticilor desene de la Nazca.
Am ajuns! :-)
Desenele sunt atâta de întinse încât pot fi văzute în întregime numai din avion. Create fără un aparent scop, sunt perfecte din punct de vedere al design-ului (linii perfect drepte, design complex). Şi în ziua de astăzi, de ce şi cum au fost create, este o enigma pentru cercetători. Modul de trasare a desenelor este ingenios de simplu: înlăturarea stratului superficial de pietriş de culoare închisă de la suprafaţă, dezvăluie pământul de culoare mai deschisa dedesubt.
Din mulţimea de teorii care au fost create, cel mai mult mi-a plăcut povestea citita pe dosul unui meniului, la un restaurant din localitate.
Și anume: "după ce a creat pământul Dumnezeu se odihnea . Și cum se odihnea el numai ce vine un înger cu vestea ca în magazie au mai rămas materiale, adică: nisip, munţi, etc. Drept urmare prin inferență mai trebuie să existe o porțiune de pământ care n-a fost terminată. După oarece cercetare și agitație au descoperit ca zona Nazca n-a fost terminată şi drept urmare s-au pus pe lucru, în final au terminat-o. Oameni din zona au fost așa de mulțumiți încât ca să îşi arate recunoştinţa au creat desenele, uriaşe în dimensiuni, ca să poate fi văzute din cer. Dumnezeu a fost aşa de plăcut impresionat de frumuseţea lor a promis că va avea grijă ca în zonă să nu mai ploua, astfel desenele să rămână pe vecie."
Drept urmare de atunci desertul de la Nazca este unul dintre cele mai uscate zone din lume. După mine o morala a poveștii de mai sus ar putea fi: ce i-a scăpat LUI din vedere, este că oameni vor construi o autostradă care va trece prin mijlocul lor desenelor tăind mai multe din desene în două! :-(
Desenul meu favorit este: cosmonautul.

[1]:Request nazca ... end: 0.011 sec elapsed!