In jurul lumii ... nu in 80 de zile!  About  Chrono Explore  Map  Tags  Contact
 About  Chrono  Explore  Map  Tags  Contact

Hiking [ 68 albums ]

Apr-2018 [ 1 ]

Viorel Nepal pictures

Poze și filme făcute de Viorel.
Sep-2017 [ 5 ]

Monument Valley

unde s-au filmat multe din westernurile cu John Wayne. Va mai aduceți aminte ?

Sedona

Unul din cele mai frumoase locatii din lume.Mi-a placut la nebunie Sedona.

Oras "New Age" ? ... mai este inca ai putea zice. Diferenta este ca acuma ai nevoie de un buzunar tare gros ca sa-ti satisfaci nevoile "celeste". A fost facut popular de industria filmului. Multe din filmele "western" din ani 50-70 sau turnat aici.

Eu am stat la cort in canion ( este al doilea campground de la iesirea de nord din Sedona). Sunt parca 3 campground-uri dar mai ales daca e aproape de weekend se ocupa repede. Am baut bere la fabrica de bere locala si am luat mesele la "Wholes Food".Bufetul de la "Wholes Food" este cel mai bune pe care l-am intilnit. The local brewery is Oak Creek Brewing Co dar atentie ca au si un restaurant pe strada principala ( arata foarte bine) dar platesti dublu pe bere ! La fabrica e berea proaspata si o terasa relaxata. Poti sa maninci BBQ acolo pe terasa.

Wupatki Nat Monument

The many settlement sites scattered throughout the monument were built by the Ancient Pueblo People, more specifically the Cohonina, Kayenta Anasazi, and Sinagua. Wupatki was first inhabited around 500 AD. Wupatki, which means "Tall House" in the Hopi language, is a multistory Sinagua pueblo dwelling comprising over 100 rooms and a community room and ball court, making it the largest building for nearly 50 miles. Nearby secondary structures have also been uncovered, including two kiva-like structures. A major population influx began soon after the eruption of Sunset Crater in the 11th century (between 1040 and 1100), which blanketed the area with volcanic ash; this improved agricultural productivity and the soil's ability to retain water. By 1182, approximately 85 to 100 people lived at Wupatki Pueblo but by 1225, the site was permanently abandoned.

Multe situri de așezare împrăștiate în monument au fost construite de oamenii antice din Pueblo, mai exact de Cohonina, Kayenta Anasazi și Sinagua. Wupatki a fost locuit pentru prima oară în jurul anului 500 d.Hr. Wupatki, care inseamna "Casa inalta" in limba Hopi, este o locuinta din mai multe ziduri din Sinagua pueblo care cuprinde peste 100 de camere si o sala de comunitate si teren de biliard, facandu-l cea mai mare cladire de aproape 50 de mile. Structurile secundare din apropiere au fost descoperite, inclusiv două structuri asemănătoare kiva. Un influx major al populației a început imediat după erupția craterului Sunset în secolul al XI-lea (între 1040 și 1100), care a acoperit zona cu cenușă vulcanică; această productivitate agricolă îmbunătățită și capacitatea solului de a reține apa. Până în 1182, la Wupatki Pueblo locuiau aproximativ 85-100 de persoane, dar până în 1225, situl a fost abandonat definitiv.

Hovenweep Nat Park

Hovenweep National Monument is largely known for the six groups of Ancestral Puebloan villages, there is evidence of occupation by hunter-gatherers from 8,000 to 6,000 B.C. until about AD 200. Later, a succession of early puebloan cultures settled in the area and remained until the 14th century.

Honeyweep Monumentul Național este în mare parte cunoscut pentru cele șase grupuri de sate antice Puebloan, există dovezi de ocupare de către vanatori-colectori de la 8.000 la 6.000 BC. până în jurul anului 200. Apoi, o succesiune de culturi puebloan timpurii s-au stabilit în zonă și au rămas până în secolul al XIV-lea.

Valley of The Gods

Am nimerit întâmplator aici. Dar sunt bucuros că soarta m-a adus pe aici. Aruncă o privire pe poze și ai să înțelege de ce. Cum am ajuns aici? M-a prins o furtună de nisip în Monument Valley iar încercările mele de a fugi de furtuna de nisip m-au adus în aceste locuri.

In Jul/2009 am trecut cu masina pe marginea canionului si am avut o privere de sus a văii. M-am întors aici in Sep/2017 si am facut circuitul din vale cu mașina. Masina mea e joasa si de câteva ori am crezut ca rămân in nisip. Recomandat este o mașina de teren sau măcar una care are garda mai înalta. In final toate depind de vreme si conditiile curent in vale

Aug-2017 [ 1 ]

Lassen Nat Park

Un hike pe virful vulcanului Lassen impreuna cu Lucas si Ciprian. In jur de 3000 m inaltime.
Jul-2017 [ 4 ]

Badlands Nat Park

Badlands National Park

Mount Rushmore

Mount Rushmore National Memorial is a massive sculpture carved into Mount Rushmore in the Black Hills region of South Dakota. Completed in 1941 under the direction of Gutzon Borglum and his son Lincoln, the sculpture's roughly 60-ft.-high granite faces depict U.S. presidents George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt and Abraham Lincoln.

Here and There

de aici si de pe acolo.

Lake Solitude Hike

Lake Solitude hike. Round trip is 16 miles.
Sep-2016 [ 4 ]

Poze Cristi

Poze din excursie facute de Cristi.

Poze Maria

Poze din excursie facute de Maria.

Canyons Trip

Imagini dintr-o excursie de 10 zile. Am zburat la Las Vegas, inchiriat masina. Apoi am pornit spre Grand Canyon pe parte sudica, cu o scurta oprire pe la Hoover Dam.  Am coborit in Grand Canyon, am pus cortul linga Colorado River la Phantom Ranch. Apoi am urcat inapoi pe creasta canyon-ului folosind Bright Angel Trail. A fost un hike greu, mult soare si foarte cald. Oricum Bright Angel Trail a fost o alegere inteleapta, deoarece ofera destul de multe zone umbrite.

Bright Angel Trail Summary:

 • Length: 9.9 mi (15.9 km) to Phantom Ranch to Grand Canyon (South Rim) 
 • Elevation change: 4,380 ft (1,340 m) 
 • Highest point: South Rim, 6,860 ft (2,090 m) 
 • Lowest point: Colorado River, 2,480 ft (760 m)
 • Urmatorul obiectiv a fost 2 zile de hike pentru Mt Whitney. Am orpit prin death Valley in drum spre Mt. Whitney. Prima noapte am pus corturile la Outpost Camp, 4 mile de la inceputul trail-ului si 7 mile de virf. Este o alegere foarte buna. Acest campground este mult mai bine protejat decit Trail Camp care chiar daca este cu 2 mile mai aproape de virf este chiar sub creasta muntelui, stincos si deschis, expus la vinturi si furtuni. A doua zi am pornit la 4:30 noapte, lasind corturile si rucsaci mari la campground. Am ajuns pe virf la 10:30. Am pierdut vreamea pe vif pina la 12:00 apoi inapoi la corturi, strins corturile si plecat inapoi la masina care era parcata la trail head in Mt. Whitney Portal. Am ajuns la masina pe la 10 seara, dupa ce pentru o ora am crezut ca am ratacit poteca. Invatatura de minte : incearca sa nu mai hike noaptea. La lumina lanternei parca totul este mult mai diferit. 

  Mount Whitney (Sierra Nevada) Summary:

  • Trailhead Elevation = 8,350ft (2,530m)
  • Top Elevation = 14,505ft (4,421m)
  • Elevation Gain = 6,155ft (1,865m)
  • Difficulty = Strenuous (intens)
  • Distance (round trip) = 22 miles ( 35km )

  Urmatoare etapa a fost sa conducem la Yosemite Park cu oprire pe la Juno Lake Loop ( este o bucla de facut cu masina, extrem de pitoreasca. Pacat sa nu o faci daca ajungi in zona ) si la Mono Lake. La Mono Lake, am prins vinturi de 40-50 km, cu vreme rece pe masura. Dar am avut noroc de lumina si am putut face poze foarte misto.

  Initial vroiam sa punem cortul linga Yosemite Park la Saddlebags Lake care e la 3500m inaltime. Cum vremea s-a schimbat in rau si promitea -10C pentru noapte am decis cu toti ca e mai bine sa cautam motel. Am gasit un Motel 6 la Mammoth Lake Resort , o jumate de ora departare de Mono Lake.

  In Yosemite Park era in plan sa urcam pe muntele Dana 3950 m , dar ne-a apucat lenea si am lenevit la soare la baza muntelui. Am urcat si coborit destul in excursie asta; am vrut sa ne aducem aminte cum e sa te mai si relaxezi: -)

  Gaylor Lakes Hike

  Hiking around Gaylor Lakes in Yosemite Park with my cousin and my nice.
  Jul-2013 [ 1 ]

  Las Vegas Trip

  Excursie de 2 saptamani la Las Vegas si parcurile nationale din zona.
  Jun-2013 [ 3 ]

  Las Vegas Trip

  Excursie de 2 saptamani la Las Vegas si parcurile nationale din zona.

  Antelop Canyon

  Bijuterie de canion. Sunt poze din Little Antelop Canyon. Spre deosebire de Big Antelop Canyon care este sectiune de partea cealata a drumului.  Canionul este pe Navajo teritoriu , poti spune este canion privat , se afla la intrarea de sud-est a orasului Page, AZ. 
  Ironie a soartei , pasi de termocentrala pe carbuni a orasului. 

  Horseshoe Bend

  Unde matca raul Colorado a sapat o curba de aproape 360 de grade. 
  Impresionant!
  Oct-2012 [ 1 ]

  CloseUp

  Un colaj de poze interesante fara un talc anume si cu ordine intimplatoare. As putea cele mai interesante si surprinzatoare. Parte din poze sunt facute de prietenii cu care am fost in excursie.  

  Se vor hazli!

  Sep-2012 [ 9 ]

  CloseUp

  Un colaj de poze interesante fara un talc anume si cu ordine intimplatoare. As putea cele mai interesante si surprinzatoare. Parte din poze sunt facute de prietenii cu care am fost in excursie.  

  Se vor hazli!

  d1-Machame Gate to Machame Camp

  From the gate we commence a walk (6-8 hours) through thick rain forest to Machame Camp.

  d2-Machame Camp to Shira Camp-3800m

  We start trekking (4-6 hours) through the Moor Land zone, enjoying superb views of Shira Plateau and Mount "Meru" an extinct volcano.

  Astazi vom merge aproximativ 6 ore.Vom traversa zona numita Moor Land. Vom putea admira platoul Shirasi vom avea ocazia sa admiram vulcanul vecin Muntele Meru. Vom termina la Shira Camp (3800 m).

  d3-Shira Camp to Barranco Camp-3900m

  you depart Shira Camp in the morning taking the path which rises up gradually towards the Kibo peak, after reaching the wedge, Buttress point and then path drops down to the Barranco Camp (3900m).

  d4-Barranco to Karanga Camp-4630m

  Today the group conquers the great Barranco Valley and up the Barranco wall; continue the trek on the South Circuit path through the Karanga Valley. We camp tonight at Karanga Camp (4630 m).

  d5-Karanga Camp to Barafu Camp-4630m

  Slowly trek (7 hours) to Barafu Camp (4600m). 

  From Barafu you will have excellent views of Kibo and Mawenzi peaks. Barufu Camp is situated on an exposed ridge, so it is necessary to familiarise yourself with the terrain before dark. We acclimatize and make necessary preparation for the summit day ahead.

  d6-Barafu to Summit to Mweka Camp-5895m

  Tonight is the night! 

  A midnight start to conquer the highest point in Africa. This section of the route is considered one of the steepest on the non-technical paths of Kilimanjaro. 

  It is a 6-7 hour hike to Stella Point in order to see the sunrise. 

  From Stella Point it is a 1 hour to Uhuru Peak and the rooftop of Africa. 

  We then descend down to Mweka Camp. It going to be a very long day!

  d7-Mweka Camp to Exit Mweka Gate-1,620m

  An morning walking to Mweka gate

  Kings Canyon National Park

  Am venit cu o saptamana inainte de a pleca in Africa sa ma antrenez pentru accesiunea muntelui Kilimanjaro. 
  O saptamana de facut trasee in Kings Canyon a facut are diferenta. 
  Am facut trasee ( dus-intors) in fiecare zi cu diferenta de nivel minima de 500 - 800 m.  Citeva trasee le-am facut de mai multe ori. :-)
  Sep-2009 [ 5 ]

  Death Valley

  Death Valley National Park - cel mai jos si cel mai fierbinte loc din America de Nord.

  Mount Whitney

  Unde se povestește cu am urcat pe cel mai înalt vârf din SUA (excluzând Alaska și Hawai) . Mount Whitney are o altitudine de 14505 de picioare (4,421 m). Am făcut traseul dus-întors în 13h adică 22 mile (35 km) și un câștig in altitudine de peste 6000 ft (1800m). A fost greu, dar a meritat fiecare pas! :-)

  Mount Whitney (Sierra Nevada) info:
  Trailhead Elevation = 8,350ft (2,530m)
  Top Elevation = 14,505ft (4,421m)
  Elevation Gain = 6,155ft (1,865m)
  Difficulty = Strenuous (intens)
  Duration (round trip)= 13h
  Distance (round trip) = 22 miles ( 35km )

  National Glaciars Park

  Un parc frumos și lipsit de ghețari! Am făcut câteva poze reușite aici, sper să-ți placă!

  Teton Park

  Un dintre cele mai frumoase parcuri din America. Culmea este ca  proxima vecinătate cu cunoscutul Yellow Stone Park, îl face foarte puțin vizitat. Toți își petrec zile de vacanta în Yellow Stone Park și nu mai apucă să conducă cele 50 de mile care despart Teton Park de Yellow Stone Park!

  Yellow Stone

  Mai trebuie să vă zic de Yellow Stone Park? ca e casa la Yogi Bear and Bou Bou? Este un parc superb și sper ca pozele vor spune povestea în locul meu.
  Aug-2009 [ 18 ]

  Death Valley

  Death Valley National Park - cel mai jos si cel mai fierbinte loc din America de Nord.

  East Sierra Nevada

  Partea de est a muntilor Sierra Nevada este extrem de pitoreasca. Trebuie pus pe lista fiecaruia un drum cu masina prin zona. Am avut ocazia sa fac incojorul muntilor Sierra Nevada cu masina. 

  Mono Lake

  Un lac interesant care se găsește la intrarea estică a parcului Yosemite. Malurile lacului sunt acoperite de roiuri de insecte. Vezi pozele !

  Mount Whitney

  Unde se povestește cu am urcat pe cel mai înalt vârf din SUA (excluzând Alaska și Hawai) . Mount Whitney are o altitudine de 14505 de picioare (4,421 m). Am făcut traseul dus-întors în 13h adică 22 mile (35 km) și un câștig in altitudine de peste 6000 ft (1800m). A fost greu, dar a meritat fiecare pas! :-)

  Mount Whitney (Sierra Nevada) info:
  Trailhead Elevation = 8,350ft (2,530m)
  Top Elevation = 14,505ft (4,421m)
  Elevation Gain = 6,155ft (1,865m)
  Difficulty = Strenuous (intens)
  Duration (round trip)= 13h
  Distance (round trip) = 22 miles ( 35km )

  Around

  Poze de prin diverse puncte în parcul Yosemite.

  Cloud Rest

  Vedere perfecta asupra Half Domu-ului. Din păcate vizibilitatea a fost cum a fost din cauza incendiului în parc.

  Cloud Rest info:
  Trailhead Elevation = 8,000ft (2,442m)
  Top Elevation = 9,926ft ( 3,007m)
  Elevation Gain = 1,926ft (583m)
  Difficulty = Easy(usoara)

  Half Dome

  Uite ce zic park rangers despre Half Dome trail: Plimbare de 16 mile dus-întors către Half Dome nu este pentru tine, dacă nu sunteți în formă. Se va urca o total de elevație de 1454m. Merită efortul. De-a lungul traseului, veți vedea cascadele Vernal şi Nevada Falls, Liberty Cap. Odată pe vârf ajuns veți putea admira vederi panoramice ale Yosemite Valley. Durata este 10 la 12 de ore până la Half Dome și înapoi.

  Half Dome info:
  Top Elevation = 8,836 ft (2,693m)
  Elevation Gain = 4,800ft (1,454m)
  Difficulty = Strenuous(intens)
  Duration(round trip)= 12h

  Lomboke Dome

  Un bolovan mare în mijlocul unei vai. Cel mai ușor hike din parc. Oricum pe vârf ai panoramă 360 grade a văii

  Mount Dana

  Al doilea vârf din Yosemite! Deși a fost o zi senina, vizibilitatea a fost proasta in mare masura din cauza fumului cauzat de incendiului in parc. Ironia este ca focul a fost "foc controlat". Foc controlat , scăpat de sub control. De ce se mai chinuie sa îl numească "foc de control" ? :-)

  Mt.Dana info:
  Trailhead Elevation = 10,000 ft (3,330 m)
  Top Elevation = 13,061 ft (3,981 m)
  Elevation Gain = 3,061 ft (927 m)
  Difficulty = Strenuous (intens)
  Duration (round trip) = 6 h

  North Dome

  Cealaltă jumătate a Half Domu-ului e un hike ușor dar frumos.

  Wawona Area

  Pădurea de sequoia.

  Bryce Canyon

  Nu pot sa zic decât: impresionant!
  Este unul din cele mai populare parcuri din zonă. Poți să-l descoperi pe propriile picioare sau pentru cei comozi principalele puncte de atracție pot fi văzut practic din mașină. Deci este de ales pentru toată lumea ...

  Cedar Breaks

  Un parc mic. Dar foarte frumos. Am fotografiat câteva cadre extrem de reușite.

  Angel Landing

  Una din cele mai populare și impresionate drumeții în parc.

  Top Elevation = 5,785 ft (1753m) Elevation Gain = 1,501 ft (450m) Difficulty: Strenuous (Intensă) Rating: Spectacular

  Dus-întors sunt 8km care se pot face în cam 3 ore. Urci pe vâful unui imens monolit așezat în mijlocul canionului. E palpitant pentru că se urca continuu, pe inclinație mare Cărarea devine nu mai larga 1,5 m cu pereții verticali pe ambele parți. Odată ajuns sus ești răsplătit cu o vedere panoramica a canionului. Am făcut drumeția de 2 ori. Mai multe detalii se pot găsi aici.

  Emerald Pool

  Cea mai ușoară drumeție în parc.

  Narrows Trail

  Cea mai udă drumeție care se poate face în parcul Zion. Ținând seama ca temperatura e peste 35C, devine și cea mai căutată drumeție din parc. Pe plăcerea copiilor de toate vârstele.. Practic drumeția o faci pe firul râului care a format canionul Zion.

  Observation Point

  Este punctul cel mai înalt din canion. Ajuns sus poți admira canionul Zion în toată splendoare.Pot sa ma laud ca am ajuns pe vârf în 1:30h. Am făcut drumeția de 2 ori.

  Info:
  Trailhead Elevation=4,360 ft (1321m)
  Top Elevation=6,507 ft (1971m)
  Elevation Gain=2,147 ft (650m)
  Difficulty: Strenuous (intens)
  Rating:Spectacular

  Park

  Restul de poze .... nu înseamnă că nu sunt frumoase!
  Jul-2009 [ 8 ]

  Canyon de Chelly

  Unul din cele mai frumoase canioane din America.

  Monument Valley

  unde s-au filmat multe din westernurile cu John Wayne. Va mai aduceți aminte ?

  Bandelier National Monument

  New Mexico este bogat în urmele civilizației ante-amerindiene (Anasazi). Aici în Bandelier găsești unul din cele mai mari așezări.

  El Malpais

  In traducere: "bad lands" sau "ținut rău".

  Glen Canyon Nat Rec Area

  Oceanul interior al Americii! Chiar dacă nu iți vine sa crezi suprafața de plaja de pe râul Colorado este poate cea mai mare din lume.

  Natural Bridges

  Câteva poduri de piatra pe care apa nu le-a dărâmat ... defapt le-a construit! :-)

  Valley of The Gods

  Am nimerit întâmplator aici. Dar sunt bucuros că soarta m-a adus pe aici. Aruncă o privire pe poze și ai să înțelege de ce. Cum am ajuns aici? M-a prins o furtună de nisip în Monument Valley iar încercările mele de a fugi de furtuna de nisip m-au adus în aceste locuri.

  In Jul/2009 am trecut cu masina pe marginea canionului si am avut o privere de sus a văii. M-am întors aici in Sep/2017 si am facut circuitul din vale cu mașina. Masina mea e joasa si de câteva ori am crezut ca rămân in nisip. Recomandat este o mașina de teren sau măcar una care are garda mai înalta. In final toate depind de vreme si conditiile curent in vale

  Shanandoah Valley

  Faimos parc din Virginia.
  May-2009 [ 4 ]

  Main

  În general poze panoramice ale canionului de la Petra.

  Monastir

  A doua cea mai recunoscuta structura din Petra. Este un pic mai sus și mai ascunsa intre cotloanele canionului. Necesita o ușoara plimbare din canionul principal. Merita sa o faci.

  The Siq

  Calea principala de acces în canionul Petra. Este un canion care care în locurile cele mai înguste abia are 3 m lățime. Zidurile verticala stau parca sa cada pe tine. Iar multitudinea de culori, te face sa ai reale îndoieli asupra conținutului cafelei din acea dimineață! :-)
  Superb!

  Treasury Up Front View

  Poze dintr-un unghi mai diferit. Am escaladat peretele opus al canionului pentru a ajunge la o platforma chiar opus așezată, unde am putut să fac aceste fotografii. Mi-a reușit zic eu.
  May-2008 [ 2 ]

  Caves

  Sistemul de peşteri din parcul Mulu este cel mai mare din Asia de sud. Peştera Clearwater. Cu peste 160 km, este cea mai lungă peşteră din Asia. Evident ca se vizitează numai o portiune limitată. Se poate face un "tur de aventura", unde exporezi mai în profunzime.Problema este să gaseşti suficiente persoane ca să se organizeze turul.

  Pinnacle trek

  Poze de pe traseul "Pinnacle Trek"
  Jul-2007 [ 1 ]

  Acadia State Park

  Insula este încă proprietatea familiei Rochefeler. Oricum ei au donat o mare parte a insulei pentru a se constituii un parc public.
  Jun-2005 [ 3 ]

  Mesa Verde

  Cred ca cel mai faimos parc din Colorado. Foarte frumos cu siguranţă merită să te opreşti aici.

  Navajo National Monument Park

  Un foarte frumos parc pe teritoriul unei rezervații indiene.

  Glen Dam

  Poate cel mai faimos din multele baraje de acumulare de pe râul Colorado.
  May-2005 [ 5 ]

  Grand Canyon

  Yep The Grand Canyon !:-)

  Arches

  Multe arce de piatra roşie!:-)

  Bryce Canyon

  Nu pot sa zic decât: impresionant!
  Este unul din cele mai populare parcuri din zonă. Poți să-l descoperi pe propriile picioare sau pentru cei comozi principalele puncte de atracție pot fi văzut practic din mașină. Deci este de ales pentru toată lumea ...

  Canyonlands

  Sunt că măsurătorile au dovedit fără drept de apel ca Grand Canion este cel mai mare canion, dar mie acest canion mi s-a părut că ar putea concura liniștit pentru titlul de Grand! Impresionat!

  Capital Reef Canyon

  Este parcul care mi-a plăcut cel mai mult. Pe teritoriul statului Utah se găsesc numeroase parcuri nationale, care mai de care mai frumoase. Din toate mie mi-a mers la inima acesta !:-)

  [1]:Request hiking ... end: 16.960 sec elapsed!