In jurul lumii ... nu in 80 de zile!  About  Chrono Explore  Map  Tags  Contact
 About  Chrono  Explore  Map  Tags  Contact

Egypt [ 14 albums ]

may-2009 [ 13 ]

Abu Simbel

Am vrut neapărat să-l vad. Că a meritat multe ore pe microbuz? Poate. Dar probabil că daca ai timp și bani cel mai bine e să vi aici cu barca. E destul de impresionant, totuși ...

Aswan

Cred ca cel mai șarmant oraș Egiptean.

Coptic City

Partea creștină a orașului Cairo. Practic înseamnă câteva biserici și un cimitir. Este în același timp o oază de liniște în mijlocul nebuniei din capitală.

CloseUp

Poze cu tâlc și fără ordine precisă.

Dahab

Sharm El Sheic este stațiunea celor cu bani, celor de "all inclusive". Dahab este stațiune celor care se descurcă singuri în țări străine!
Acuma sunt cei care supra numesc Dahab , Thailanda orientului mijlociu. mi se pare puțin cam forțat, acestă poreclă.
Dar fără îndoială Dahab râmâne o Mecca a scufundătorilor (diving Mecca). Marea roșie este parte din top 3 locuri de diving din lume.

Horus Temple at Edfu

Numărul 1 în topul personal a templelor din Egipt. Am fost foarte impresionat de acest templu. Frumos, imens, impresionant într-un cuvânt!

Kom Ombo Temple

Templu pe malul Nilului.

Hapshepsut Temple

Templul lui Hapshepsut. Un faraon femeie, sau "o" faraon sau faraoniță ?

Karnak Temple

Superb. Te lasă cu gura căscată! Dacă un film are nevoie scene filmate cu temple fabuloase, ei bine aici vin sa le filmeze. Cel mai cinematic templu egiptean.

Luxor Temple

Cel mai simplu de vizitat. Este chiar în centrul orașului. Trebuie sa fie orb sa nu dai peste el ! :-)
Sau chiar mai ușor de reparat : este chiar vis a vis de McDonalds! :-)
Scurta poveste: în timpul vizitei la templul lui Ramses al III-lea, s-a ajuns la o discuție pe idea că "multe temple au fost fost folosite de localnici ca sursa de materiale la construcția caselor, a moschee-lor, etc.". Ghida ne-a zis că e o bârfa nefondata, doar egiptenii țin și respecta moștenirea culturii lor bogate cu care se mândresc. Cu toate ca ghida a fost foarte draguță și doar e normal să-și apere poporul, tot mi-am adus aminte de imaginea templului Luxor unde moscheea a fost ridicata exact în mijlocul anticului templului. Mesajul e clar: noua religie detronează vechia superstiție! Se pare ca respectul pentru "moștenirea culturala a anticului Egipt", a fluctuat dea-lungul vremurilor. C'est la vie, doar nu ar fi singurul și unicul loc pe pământ unde prioritățile cultural/religioase s-au schimbat și anulat reciproc pe parcursul istorie ...

Ramses III Temple

Ditamai templul!

Philae Island

Încă un templu!

Sunset

Apus de soare. Trei instante.
apr-2009 [ 2 ]

Giza

Poze cu piramide.

CloseUp

Poze cu tâlc și fără ordine precisă.

[1]:Request egypt ... end: 8.854 sec elapsed!