In jurul lumii ... nu in 80 de zile!  About  Chrono Explore  Map  Tags  Contact
 About  Chrono  Explore  Map  Tags  Contact

Dec-2005 [ 25 albums ]

Chhoeung_Killing_Fields

Vestigii ale regimului Khmer Rouge. Mii de victime au fost ingropate aici.

Tuol_Sleng

Fosta scoala, transformata in inchisoare si loc de tortura in regimul Khmer Rouge.

Phnom Penh

Nu a fost oraşul meu favorit. ...

Angkor Thom

Practic sunt zidurile oraşului de altă dată. Impresionant prin dimensiunile lui. Construit în forma de pătrat, având lungimea laturii de 1 km, este în totalitate înconjurat cu un zid de protecţie şi un canal cu apa (moat). Are patru porti aranjate pe direcţia punctelor cardinale.

Angkor Wat

Cel mai important şi bine păstrat templu. Impresionant prin frumuseţe şi mărime. Templu este închinat lui Vishnu. De aici şi orientarea vestică a construcţiei.

Bakong

Mai la sud de grupul central. Dacă iţi e în drum, merită un popas.

Banteay Srei

Cel mai mic templu, dar calitate sculpturilor este excepţională. Este bijuteria întregului complex. La vreo 10 km nord de grupul principal de temple.

Bayon

"Smiley faces" temple. Marchează centru oraşului Angkor Thom. Este extrem de frumos. Personal, zic ca e chiar mai frumos decât Angkor Wat.

East Mebon

Templu construit în centru rezervorului de apă. Acuma secat. La vremea respectiva acest templu era o insulă. După cum se poate vedea în West Baray, rezervorul din vest care mai este inca 70% umplut cu apa. Rezervoare (circa secolul XI) asigurau apa necesară populaţiei, estimată la un milion, a oraşului. Ce ziceţi de asta?

Preah Khan

Cel mai lung templu.

Ta Kao

Fără basoreliefuri exterioare, impresionează prin dimensiuni.

Agra

Oraş infestat de turişti dar în acelaşi timp o oprire obligatorie pe traseul fiecărui turist în India. Taj Mahal trebuie văzut. Regretul meu este ca n-am mers sa vizitez oraşul părăsit de la Fatehpur Sikri, uşor accesibil din Agra.

Bhubaneshwar

Capitala provinciei Orissa, oraş care conţine o grămadă de temple. În acelaşi timp oraşul poate constituii o bază bună pentru vizitat minunatul "Sun Temple" aflat la 50 km Est, în Konarka. Cât am fost în Bhubaneshwar n-am fost în stare să-i zic numele fără să mă încurc!:-) Ca să zici că viaţa nu este uşoară am stat la un hotel care purta numele oraşului! Să mă vezi încercând să ii explic la taxi la ce hotel să mă ducă!:-)

CloseUp

Cele mai bune poze.

Jaipur

The Pink City! Nu vă luaţi după bârfe, ”The Pink Panther” nu are casa memorială aici! :-) Rajasthan are oraşe mai frumoase, deci după cum aţi ghicit oraşul nu e favoritul meu!:-)

Kajuraho

Un sătuc drăguţ cu un complex de temple minunate. Cred ar trebui considerat ca un punct de oprire în orice traseu prin India. Poţi petrece 2 zile în mod plăcut acolo.

Kolkata

Mai palpitant şi mai aglomerat decât Delhi. Un loc care nu îl vei uita! A fost primul meu contact cu India. Privind retrospectiv, cred ca n-a fost cea mai buna alegere să încep călătoria mea în India din Kolkata. Prea m-am afundat dintr-o dată până la gât în "fenomenul India". Sugerez călătorului care merge pentru prima data in India să înceapă din New Delhi şi de acolo sa vina spre Kolkata. Îi va da timp să se acomodeze.

Konarka

Sun Temple - unul din cele mai frumoase temple din India.

Orchha

Locul meu favorit în India. Un sătuc ascuns şi neglijat de turiştii occidentali. Vei descoperi peisaje, palate şi vei putea uita de toate. Cred ca ar fi păcat să mergi în India şi să nu vizitezi acest loc!

Puri

Unul din cele mai importante "orase sfinte" pentru hindusi. N-a fost o exeperinta placut apentru mine...

Udaipur

Cred că e cel mai drăguţ (romantic) oraş în Rajasthan. Provincia Rajasthan atrage cel mai mare număr din turişti vestici. În ciuda numărului mare de turişti străini, Udaipur a reuşit să-şi menţină farmecul şi atmosfera relaxată. Aici am petrecut revelionul 2005.
Ca fapt divers: aici s-a filmat unul dintre filmele cu James Bond şi anume "Octopussy".

Varanasi

Oraş sfânt pe malul Gangelui. Nu îl vei uita uşor ... Unul dintre cele mai interesante şi şocante oraşe. Dacă ai ocazia să prinzi un festival important, în ciuda greutăţilor şi a problemelor care le vei întâmpina în mod sigur, este modul cel mai bun să experimentezi acest oraş deosebit.

HCMC_Saigon

Ce pot spune despre Saigon este ca eu prefer Hannoi! :-) E OK dar nimic impresionant. Oraş mare şi cam atât. Poze nu prea am ...

Mekong Delta

Se poate vizita în drum spre Cambogia. Cel mai mişto mod să intri în Cambogia este cu barca pe râul Mekong. Vei avea în acest fel ocazia să petreci o zi sau doua în delta.

[1]:Request dec-2005 ... end: 1.892 sec elapsed!