In jurul lumii ... nu in 80 de zile!  About  Chrono Explore  Map  Tags  Contact
 About  Chrono  Explore  Map  Tags  Contact

China [ 31 albums ]

may-2008 [ 3 ]

CloseUp

Poze interesante fără ordine anume.

HK Hike 1

Hong Kong hike episod: bântuind pe colclauri! Part 1 : Dragon's Back
A nu se confunda cu "Entrance of the dragon" !:-) Singura similaritate este faptul ca ambele s-au ~filmat~ in Hong Kong! :-)

HK and Stanley

Cu Vero la picior prin Hong Kong island si Stanley.
apr-2008 [ 21 ]

Forbiden City

După cum vă spuneam, n-am fost prea impresionat. N-am prea avut noroc mai toate clădirile erau acoperite de schele, deci ... Cel mai mult mi-a plăcut grădina palatului.
Cinste chinezilor, cred că este singurul loc din lume unde am găsit "ghid digital" în limba română!

Lama Temple

Un templu cu adevărat drăguţ. Conţine cea mai înaltă statuie Buddha într-o clădire. Statuia are peste 30 m înălţime. Din păcate nu te lasă să-i faci poză.

Summer Palace

Mi-a plăcut mult! Aflat în afara oraşului merită efortul de a ajunge acolo. A fost o întreagă aventură să ajung! O şi mai mare aventură să mă întorc, dar a meritat! :-)
Versiunea comodă şi fară bătai de cap este să te înscrii într-un tur! Dar mie îmi place să mă descurc de unul singur! Face viaţa mai interesantă!

Temple Of Heaven

Locul favorit in Beijing! Înarmat cu o carte şi un aparat de fotografiat, poţi petrece o după-amiază plăcută aici. Odată era folosit de împaraţii chinei pentru desfaşurarea diverselor rituale din viaţa de zi cu zi a imperiului.

Tianmen

Ce mai faimoasă piaţă din lume! Dar faimoasa din negativ. În mod sigur ai auzit de ea!

Chengdu Panda

Ghici ghicitoare cei? Poze cu panda!:-)

CloseUp

Chestii mai mult sau mai putin interesante! Poze in prim plan.

Dali City

Mie unul nu mi-a plăcut aşa de mult pecît sunt de încîntaţi alţi turişti de acest oraş. Lijiang este cu mult mai interesant.

Emei Shan

Emei Shan, munte presărat cu mănăstiri buddhiste este un major loc de pelegrinaj pentru buddhisti. Templul principal se află la aproximativ 3099 m.Un loc perfect să te amesteci printre pelegrini, iar împreună cu ei să iei în piept cei 3000m.

Gangshan

Să urci acest munte este singura justificare să te opreşti în Dali City. Chiar mai bine este , ca în loc să te cazezi în oraş urcă direct pe munte şi stai acolo la guesthouse!

Great Wall and 13 Tombs

No, că am pus piciorul şi pe Marele Zid!:-)

City

La plimbare prin oras.

Dinner

Cină, dar nu cea de taina! :-)

Hua Shan

Munte sfânt pentru Daoisti. Hua Shan are cinci vârfuri, din care patru sunt orientate pe cele patru puncte cardinale, iar cel mai înalt se ridică peste 2100 m, se afla la 100 km est de Xian.

LeShan-BigBuddha

Cea mai mare statue a lui Buddha asezat. Statuia masoară 70m. Este impresionantă şi pot zice ca a meritat cele multe ore care am aşteătat la coadă. Sfat: incercă să ajugi la ore cât mai matinale pentru a evita puhoiul de autocare de turişti care sosesc pe la ora prânzului.

Lijiang

M-am simţit aşa de bine în Lijiang, că nu mai dădeam să plec. Cred că în total am stat 2 săptămăni.

Macau

Poze din Macau. Fostă colonie portugheză, azi e "Las Vegas"-ul chinez. Este placut să petreci o zi sau două aici. Singurul loc in China unde se vorbeşte portugheza!

ShangriLa

Zhongdian cred ca este numele chinezesc, dar toată lumea o cunoaşte ca şi Shangri La. Oraşel la peste 3000 m altitudine, in drum spre Tibet. Este poarta din sud-est de pătruns în Tibet. Este un oraşel extrem de fermecător. Marea majoritate a populaţiei este de origine Tibetana. Când am ajuns eu aici, Tibetul a fost închis, deci pentru mine acest oraş este cel mai aproape de contactul care l-am avut cu cultura Tibetană.

Shilin

Shilin se traduce "pădurea de piatră", intră şi vei vedea de ce!

TigerLeapingGorge

Cel mai frumos traseu pe munte în China. Cred că pozele vorbesc de la sine. Regiunea muntoasa străbătută de râul Yangtze . Aici, în provincia Yunnan China, la peste de 3000 km depărtare de revărsarea lui în ocean lângă Shanghai, cheiile care se formează poartă numele de "Tiger leaping gorge", locul unde tigrii sar râul. Povestea zice că aici un tigru ar fi sărit peste râu. Se pare că a prins la localnici şi turişti deopotrivă. :-) Se poate face 2-4 zile de drumeţie în zonă, depinde de preferinţă. Că merită sau nu? Cred că pozele vor elimina orice dubiu în această privinţă. Baza de plecare este orăşelul Lijiang, el în sine un loc extrem de plăcut şi charmat.

Xian

Dacă vrei să vezi mormântul cu cei mulţi soldaţi de terracotă aici trebuie să vi! Centru oraşului este surprinzător de draguţ. Poţi petrece plăcut o zi sau două aici.
mar-2008 [ 10 ]

City

La plimbare prin oras.

CloseUp

Poze interesante fără ordine anume.

HK Hike 2

Hong Kong hike episod: bântuind pe colclauri! Part 2: Reservoirs.

HK Park

Hong Kong Park. Cel mai mişto loc in HK!

HK Walk

La plimbare prin Hong Kong.

Kowloon

La plimbare prin Kowloon. Kowloon este partea peninsulară a Hong Kong-ului.

Night

Poze nocturne in Hong Kong

Stanley

Vizită la marketul din Stanley.

Victoria Peak

Hong Kong văzut de la înălţime!

Macau

Poze din Macau. Fostă colonie portugheză, azi e "Las Vegas"-ul chinez. Este placut să petreci o zi sau două aici. Singurul loc in China unde se vorbeşte portugheza!

[1]:Request china ... end: 7.101 sec elapsed!