In jurul lumii ... nu in 80 de zile!  About  Chrono Explore  Map  Tags  Contact
 About  Chrono  Explore  Map  Tags  Contact

asia [ 142 albums ]

Bangkok

Poze din Bangkok

Koh Samui

La curs de scufundari in Koh Samui.

2008-Jurnal

O poza din când în când! Cam asta ar fi ideea aici. În timpul unei călătorii, este dificil de a încărca mai multe imagini. Deci, pentru a nu face pe oameni să aştepte sfârşitul călătoriei mele, aici actualizez pe cât de des pot cu una sau mai multe imagini de la cea mai recentă locaţie a călătoriei. Un link pentru leneşi! :-)

Chhoeung_Killing_Fields

Vestigii ale regimului Khmer Rouge. Mii de victime au fost ingropate aici.

Tuol_Sleng

Fosta scoala, transformata in inchisoare si loc de tortura in regimul Khmer Rouge.

Phnom Penh

Nu a fost oraşul meu favorit. ...

Angkor Thom

Practic sunt zidurile oraşului de altă dată. Impresionant prin dimensiunile lui. Construit în forma de pătrat, având lungimea laturii de 1 km, este în totalitate înconjurat cu un zid de protecţie şi un canal cu apa (moat). Are patru porti aranjate pe direcţia punctelor cardinale.

Angkor Wat

Cel mai important şi bine păstrat templu. Impresionant prin frumuseţe şi mărime. Templu este închinat lui Vishnu. De aici şi orientarea vestică a construcţiei.

Bakong

Mai la sud de grupul central. Dacă iţi e în drum, merită un popas.

Banteay Srei

Cel mai mic templu, dar calitate sculpturilor este excepţională. Este bijuteria întregului complex. La vreo 10 km nord de grupul principal de temple.

Bayon

"Smiley faces" temple. Marchează centru oraşului Angkor Thom. Este extrem de frumos. Personal, zic ca e chiar mai frumos decât Angkor Wat.

East Mebon

Templu construit în centru rezervorului de apă. Acuma secat. La vremea respectiva acest templu era o insulă. După cum se poate vedea în West Baray, rezervorul din vest care mai este inca 70% umplut cu apa. Rezervoare (circa secolul XI) asigurau apa necesară populaţiei, estimată la un milion, a oraşului. Ce ziceţi de asta?

Preah Khan

Cel mai lung templu.

Ta Kao

Fără basoreliefuri exterioare, impresionează prin dimensiuni.

Forbiden City

După cum vă spuneam, n-am fost prea impresionat. N-am prea avut noroc mai toate clădirile erau acoperite de schele, deci ... Cel mai mult mi-a plăcut grădina palatului.
Cinste chinezilor, cred că este singurul loc din lume unde am găsit "ghid digital" în limba română!

Lama Temple

Un templu cu adevărat drăguţ. Conţine cea mai înaltă statuie Buddha într-o clădire. Statuia are peste 30 m înălţime. Din păcate nu te lasă să-i faci poză.

Summer Palace

Mi-a plăcut mult! Aflat în afara oraşului merită efortul de a ajunge acolo. A fost o întreagă aventură să ajung! O şi mai mare aventură să mă întorc, dar a meritat! :-)
Versiunea comodă şi fară bătai de cap este să te înscrii într-un tur! Dar mie îmi place să mă descurc de unul singur! Face viaţa mai interesantă!

Temple Of Heaven

Locul favorit in Beijing! Înarmat cu o carte şi un aparat de fotografiat, poţi petrece o după-amiază plăcută aici. Odată era folosit de împaraţii chinei pentru desfaşurarea diverselor rituale din viaţa de zi cu zi a imperiului.

Tianmen

Ce mai faimoasă piaţă din lume! Dar faimoasa din negativ. În mod sigur ai auzit de ea!